Abekopper 

Abekopper

Copenhagen Pride følger alle råd fra Statens Serum Institut og WHO i forhold til udbruddet af abekopper, der har udviklet sig i hele Europa. Vores arrangementer forløber som planlagt, og vi beder alle om at være opmærksomme og følge den gældende vejledning.  

Trods panik i medierne er der ikke noget, der tyder på, at Copenhagen Pride – eller nogen større begivenhed – bliver en vektor for nye infektioner. WHO har udtalt, at Pride-begivenheder ikke bør aflyses, og at de faktisk er en værdifuld mulighed for at dele folkesundhedsmeddelelser om abekopper. 

Hvad gør Copenhagen Pride? 

For det første, og vigtigst af alt, beder vi om, at alle, der har symptomer på abekopper, eller som har været I kontakt med en person med abekoppersymptomer, ikke deltager i noget Copenhagen Pride-arrangement. I stedet skal man gå ind på AIDS Fondets hjemmeside for at finde ud af, hvem man skal kontakte.  

For det andet deler vi regelmæssigt oplysninger på vores sociale medier, i vores smartphone-app og på vores hjemmeside. 

For det tredje vil alle Copenhagen Pride-barer have information om abekopper tilgængelig for alle besøgende på både dansk og engelsk. 

Som sædvanlig vil håndvaskefaciliteter og håndsprit være tilgængelige på hele Pride Square og på vores andre venues, og alle områder bliver regelmæssigt rengjort og desinficeret. 

Læs mere 

Læs mere om abekopper, og hvad du skal gøre, hvis du er bekymret, på AIDS Fondets hjemmeside. 

Du kan også finde mere information hos Sundhedsstyrelsen og på Statens Serum Instituts hjemmeside. 

Se videoen herunder fra WHO. 

Coverbillede: Louis Reed / Unsplash