Pride Parade 2023

Copenhagen Pride Parade 2023

Vores årlige Pride Parade er for mange et flagskib for Copenhagen Pride. I år finder Copenhagen Pride Parade sted den 19. august.

Tilmelding

Den officielle tilmelding til paraden 2023 er ikke åben endnu. Men hvis jeres organisation eller virksomhed er interesseret i at høre mere om deltagelse, så send en mail til sekretariatschef Steve Taylor på [email protected] for at høre mere og læs meget gerne den nedenstående information på forhånd. 

Formålet med paraden

Pride Paraden er en demonstration for accept og rettigheder for bøsser, lesbiske, transkønnede, biseksuelle, interkønnede, aseksuelle og queer-personer med flere – også betegnet som LGBTQIA+ personer. Som deltager i paraden under Copenhagen Pride tilslutter man sig denne demonstration for basale principper for frihed og menneskerettigheder, såvel som en fest for mangfoldigheden.

Med mangfoldighed mener vi, at deltagelsen i paraden afspejler den generelle diversitet i vores samfund, det vil sige variationer i alder, etnicitet, kønsidentitet, kønsudtryk, religion, kropskapabilitet og uddannelsesmæssig baggrund hos deltagerne. Det er herved et mål i sig selv, at det rum, vi skaber, ikke blot henvender sig til enkelte befolkningsgrupper.

Paraden handler om frihed, rettigheder og accept. Om forståelse for, at vi ikke alle er ens eller tænker ens, og om respekten for den enkeltes ret til sin egen krop, identitet, udtryk og seksualitet. Det er et mål at skabe et inkluderende rum.

Med inklusion mener vi en aktiv og løbende indsats for at opnå et rum, der indbyder til mangfoldighed ved at arbejde for, at vores events, sprog og udtrykte værdier er repræsentative for et bredt spektrum af regnbuemiljøet. Samtidig indebærer inklusion at modarbejde krænkende adfærd for at skabe et miljø, hvor deltagere kan føle sig trygge.

Som deltager forventer vi at du…

Som det kan ses af formålet, forventer vi af dig som deltager, at du har et LGBTI+ budskab som du vil ud med.

Som virksomhed er du med for at fejre mangfoldigheden og skal være med til at stå på mål for LGBTQIA+ rettigheder. Du skal have en idé og noget du gerne vil have med i den debat.

Deltage aktivt i arbejdet for accept og rettigheder for LGBTQIA+ personer, og kan formulere dette, eller har ønske om at formulere dette.

Udover det politiske budskab er der også et underholdende element i paraden. Der skal derfor også være noget for publikum at kigge på. Det kan være farver, underholdning og andre festlige elementer.

Enhver virksomhed eller organisation, som ønsker at eksponere sit brand/logo ved deltagelse i paraden, skal forudgående kontakte os og aftale passende vilkår for en  sponsoraftale.

Efter tilmelding

Paraden bliver sammensat, så de budskaberne og underholdning bliver fordelt til en samlet parade. Vi fordeler derfor de godkendte ansøgninger, hvor den forreste del fortrinsvis vil bestå af LGBTQIA+ personer, LGBTQIA+ organisationer, menneskerettighedsorganisationer og tilsvarende. 

CPH PRIDE 2022 Parade og festen på rådhuspladsen.