Deltag i paraden

Ansøg om deltagelse i Copenhagen Pride Parade 2023

Ansøgning om deltagelse i Copenhagen Pride 2023 er nu lukket. Grupper på færre end fem personer behøver ikke ansøge, men kan bare møde op på dagen.

Forventninger til grupper, organisationer og firmaer

  •  Vi forventer, at I har et budskab om LGBTI+ lighed og menneskerettigheder, som I gerne vil nå ud med.
  • At I som organisation eller firma er med for at hylde mangfoldigheden og forskellighed, men at I også hjælper med at kæmpe for LGBTI+ rettigheder. I skal altså også have en idé om noget, I vil bidrage med til debatten.
  • At I som organisation eller firma har en klar og synlig politik omkring inklusion på arbejdspladsen som inkluderer LGBTI+ personer.
  • Om I er en større gruppe, organisation eller firma forventer vi, at I aktivt deltager i arbejdet for accept og rettigheder for LGBTI+ personer og enten kan eller har et ønske om at kunne formulere dette. 
  • Udover det politiske budskab handler paraden også om underholdning. Der skal derfor være noget for publikum at kigge på. Det kan være farver, underholdning eller andre festlige elementer, men vi forventer, at det afspejler vores tema. Temaet bliver offentliggjort i slut-marts.
  • I påtager jer ansvaret for at følge paradereglerne til fulde.

Om paraden

Igen i år forventer vi, at Paraden følger ruten som starter ved Frederiksbeg Rådhus og ender på Pride Square i København, via Allegade, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Studiestræde og slutter på Vester Voldgade. Langs ruten har vi talere som præsenterer de deltagende grupper til de mange fremmødte mennesker, som alle vil se paraden.

Nedenunder i skemaet er det beskrevet, hvornår I typisk kan forvente svar på jeres ansøgning.

Hvis I ansøger til og med den:

Partnere og LGBTI+ organisationer

Får I en afgørelse den:

Andre firmaer og organisationer

Får I en afgørelse den: 

17. marts 

24. marts

2. juni

7. april 

14. april

2. juni

28. april

5. maj 

2. juni

19. maj

26. maj

2. juni

Prioritering vil altid blive givet til LGBTI+ fællesskaber, LGBTI+ organisationer og samarbejdspartnere. Hvis der forsat er plads i paraden efter den 2. juni, er det muligt at ansøgningsfristen bliver forlænget.

Som en del af vores forpligtelse til at være CO2-neutrale i 2025 bliver vores parade i år den første i verden som udelukkende kører på elektricitet. Vi kommer derfor ikke til at tillade nogen former for diesel eller petroleumsdrevne køretøjer i paraden.

Sørg for at have læst Paradereglerne før I ansøger.

Bekræftelse og paraderækkefølge

Vi informerer grupperne om deres placering i paraden sidst i juni. Af sikkerhedsmæssige årsager offentliggør vi ikke det fulde line-up til paraden før midten af ​​august.

Spørgsmål?
Skriv til os på kontakt@copenhagenpride.dk.