Deltag i paraden

Ansøg om deltagelse i Copenhagen Pride Parade 2023

Der er nu åben for ansøgninger til Copenhagen Pride Parade 2023, der finder sted lørdag den 19. august 2023 via dette link. Alle grupper på mere end fem personer skal tilmelde sig. Den absolutte deadline for at ansøge er den 19. maj, men da vi behandler ansøgninger løbende, kan der blive fyldt op inden, så vi anbefaler at søge snarest. Læs venligt al den nedenstående information, før I ansøger.

Forventninger til grupper, organisationer og firmaer

  •  Vi forventer, at I har et budskab om LGBTI+ lighed og menneskerettigheder, som I gerne vil nå ud med.
  • At I som organisation eller firma er med for at hylde mangfoldigheden og forskellighed, men at I også hjælper med at kæmpe for LGBTI+ rettigheder. I skal altså også have en idé om noget, I vil bidrage med til debatten.
  • At I som organisation eller firma har en klar og synlig politik omkring inklusion på arbejdspladsen som inkluderer LGBTI+ personer.
  • Om I er en større gruppe, organisation eller firma forventer vi, at I aktivt deltager i arbejdet for accept og rettigheder for LGBTI+ personer og enten kan eller har et ønske om at kunne formulere dette. 
  • Udover det politiske budskab handler paraden også om underholdning. Der skal derfor være noget for publikum at kigge på. Det kan være farver, underholdning eller andre festlige elementer, men vi forventer, at det afspejler vores tema. Temaet bliver offentliggjort i slut-marts.
  • I påtager jer ansvaret for at følge paradereglerne til fulde.

Hvordan I tilmelder jer

Igen i år forventer vi, at Paraden følger ruten som starter ved Frederiksbeg Rådhus og ender på Pride Square i København, via Allegade, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Studiestræde og slutter på Vester Voldgade. Langs ruten har vi talere som præsenterer de deltagende grupper til de mange fremmødte mennesker, som alle vil se paraden.

Vi opfordrer alle, som gerne vil deltage, til at ansøge så hurtigt som muligt.

Deadline for at ansøge om at være med i paraden er fredag den 19. maj 2023. Det skal dog tilføjes, at der løbende tages stilling til ansøgninger allerede fra marts, hvor muligheden for at ansøge starter.

Nedenunder i skemaet er det beskrevet, hvornår I typisk kan forvente svar på jeres ansøgning.

Hvis I ansøger til og med den:

Partnere og LGBTI+ organisationer

Får I en afgørelse den:

Andre firmaer og organisationer

Får I en afgørelse den: 

17. marts 

24. marts

2. juni

7. april 

14. april

2. juni

28. april

5. maj 

2. juni

19. maj

26. maj

2. juni

Prioritering vil altid blive givet til LGBTI+ fællesskaber, LGBTI+ organisationer og samarbejdspartnere. Hvis der forsat er plads i paraden efter den 2. juni, er det muligt at ansøgningsfristen bliver forlænget.

Som en del af vores forpligtelse til at være CO2-neutrale i 2025 forventer vi i år at vores parade bliver den første parade i verden som udelukkende kører på elektricitet.

Vi kommer derfor ikke til at tillade nogen former for diesel eller petroleumsdrevne køretøjer i paraden. Dette vil blive bekræftet inden den 24. marts og deltagerere i paraden vil få mere information, når de modtager deres bekræftelsesmail.

Sørg for at have læst Paradereglerne før I ansøger.

Bekræftelse og paraderækkefølge

Vi informerer grupperne om deres placering i paraden sidst i juni. Af sikkerhedsmæssige årsager offentliggør vi ikke det fulde line-up til paraden før midten af ​​august.

Spørgsmål?
Skriv til os på kontakt@copenhagenpride.dk.