WorldPride-vielser in Copenhagen​

WorldPride-bryllupperne finder sted fredag den 20. august to steder, Rådhuset og Ørstedsparken.
Denne artikel er udarbejdet af Copenhagen2021 teamet, der hoster WorldPride og Eurogames. 

Rådhus bryllupper

Bryllupper på Københavns Rådhus finder sted mellem 11.00 – 15.00 og er gratis, og par bliver viet samme sted som verdens første partnerskab fandt sted i 1989.

Rådhuset er en smuk bygning fra 1905 med en historisk atmosfære og fuld af fascinerende detaljer. De smukke omgivelser indeni og den romantiske Rådhushave, som parret kan benytte efter ceremonien, tilbyder den perfekte ramme om en uforglemmelig bryllupsdag.

En ceremoni i Københavns Rådhus finder sted i Bryllupssalen på første sal med udsigt over Storsalen. Væggene er malet med scener fra gamle danske legender om frieri og flirten, og lysene dæmpes for at skabe en varm atmosfære.

Klik her for mere information om bryllupper på Rådhuset

Ørstedsparken bryllupper

Bryllupper i de smukke omgivelser i Ørstedsparken, fem minutters gang fra Rådhuspladsen, finder sted mellem 15.00 – 18.00 og koster DKK 950 (ca. € 120).

Ørstedsparken blev anlagt i 1876-79 med betagende stier og græsplæner, der skråner ned mod søen. Kong Frederik VIIs bro fører over søen, som er en rest af den tidligere voldgrav, og parken har en lang tilknytning til LGBTI + -samfundet – ikke mindst som et af Københavns cruising-områder.

Klik her for mere information om bryllupper i Ørstedsparken

Hvem kan blive gift?

Ethvert par, uanset nationalitet, kan blive gift i København, forudsat at de kan levere den nødvendige dokumentation (se ‘Sådan ansøger du’ nedenfor).

Hvordan man ansøger

Det er ikke svært at ansøge om et bryllup i København, og det hele kan håndteres online og på dansk, engelsk eller tysk. For de fleste par tager processen mindre end fem hverdage, fra du ansøger, til du har bestilt en bryllupsaftale.

Hvis I begge ikke er danske statsborgere eller har permanent opholdssted i Danmark, skal du ansøge ved at indsende dine oplysninger og kopier af din dokumentation via webstedet for Familieretshuset.

Omkostningerne ved ansøgningen er DKK 1650 (ca. € 220).

Hvis du er godkendt til ægteskab, vil du derefter modtage et link til online bookingkalenderen, og du kan vælge open-air Pride event og vælge mellem de tilgængelige aftaletider. Du vil derefter modtage en e-mail med bekræftelse med mere detaljerede oplysninger om tid, sted, hvordan ceremonien finder sted osv.

Du modtager en vielsesattest i en flersproget, international version. Når du kommer hjem efter ceremonien, så glem ikke at indsende vielsesattesten til dine lokale myndigheder for at få dit ægteskab registreret.

Fortæl os om dine planer!

Når du har booket dit bryllup, bedes du sende en e-mail til Copenhagen 2021-teamet for at fortælle os dine planer! [email protected]

Bemærk, at vi ikke kan besvare spørgsmål om ceremonien, juridiske forhold eller bookingprocessen. Kontakt Københavns kommunes bryllupskontor.

 

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden