Pride Square

Pride Square 2023

Indretningen af Pride Square kommer i år selvfølgelig til at bære præg af, at det ikoniske Dragespringvand er blevet flyttet til midten af Rådhuspladsen. Men vi har været kreative og glæder os meget til at vise hele København, hvad vi har arbejdet på i de sidste mange måneder!
 
Vi kan afsløre, at Dragespringvandet kommer til at blive hegnet ind, og at vi opsætter et lounge-område rundt omkring det. Derudover kommer der til at være to forskellige setups i ugens løb: Fra lørdag den 12. til og med onsdag den 16. har vi to scener. Hjørnet, en mindre scene tæt ved Springvandet, hvor vi afvikler både talks og optrædener i øjenhøjde med publikum. Derudover er der Pride Week Stage, en lidt større scene, hvor man i løbet af ugen kan opleve både dans, show og koncerter. 
 
Setuppet ændrer sig torsdag den 17. august, hvor vi i stedet for de to scener vil have den store Show Stage foran Rådhuset, hvor publikum kan opleve et brag af et show til Youth Night torsdag, Drag Night fredag og Pride Show lørdag. 
 
Udover scenerne vil der selvfølgelig være rig mulighed for både at spise og drikke på pladsen. Som altid har vi vores egne barer, hvor salget af drikkevarer går til Copenhagen Pride. Vi har også indgået aftaler med flere madleverandører som skal sørge for, at der er alsidige, prisvenlige og ikke mindst lækre muligheder for at få stillet sulten. På Pride Square kan man desuden møde flere af vores partnere, shoppe Pride Merch og selvfølgelig bare hænge ud med vennerne i glade og regnbuefarvede omgivelser. 
 
Blandt træerne i den fjerneste ende af Rådhuspladsen skaber vi i år et nyt område: Fællesskabshaven. Her kan man deltage i sociale arrangementer, som det populære venskabsdating, møde en lang række LGBTI+ organisationer og besøge vores nye alkoholfri bar.
 
Bevæger man sig væk fra Rådhuspladsen, er der stadig masser af Copenhagen Pride-events lige i nærheden. Det indebærer: 
 
  • Menneskerettighedsevents på Regnbuepladsen, Rådhuset, Vartov og hos Mannaz på Farvergade 
  • PrideCon i Huset-KBH
  • BørnePride i Rådhushaven
  • Pride Art på Nytorv
  • Filmvisninger i Grand Teatret 
Så sæt kryds i kalenderen den 12.-20. august når vi inviterer hele København til at #ComeTogether under regnbuen!
Foto: Jessica van der Boor