Pride Parade

Copenhagen Pride Parade 2024

Copenhagen Pride Parade vil finde sted lørdag den 17. august 2024.

Ansøgninger fra organisationer, samfundsgrupper og vores partnere accepteres indtil torsdag den 20. juni 2024. Klik her for mere information og for at ansøge.

Hvad er Paraden?

Pride Paraden er politisk aktivisme i form af en demonstration. Det er en demonstration for accept samt lige rettigheder for homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede, intersex, aseksuelle og queer mennesker, som vi i daglig tale kalder LGBTI+ personer. Enkeltpersoner og små grupper af venner på under fem personer behøver ikke at registrere deres deltagelse i paraden, men det er et krav for større grupper, organisationer og firmaer.

Som deltager i Copenhagen Pride Parade tilslutter dig demonstrationen for fundamentale friheds- og menneskerettigheder, såvel som en fejring af diversitet.

Ved diversitet mener vi, at deltagerne i paraden afspejler samfundets generelle mangfoldighed, hvilket inkluderer variation af alder, etnicitet, kønsidentitet, kønsudtryk, religion, fysisk kropskapabilitet og uddannelsesbaggrund. Det er altså et mål i sig selv, at det rum, som Copenhagen Pride kultiverer, ikke kun repræsenterer en individuel gruppe, men rummer os alle sammen. Går du med os, demonstrerer du for alle LGBTQIA+ personers rettigheder uden undtagelse.

Paraden handler altså om frihed, rettigheder og accept; om en forståelse for, at vi ikke alle ligner hinanden, og at vi ikke alle tænker ens. Paraden handler også om respekt for det enkelte individs ret til egen krop, identitet, måde at udtrykke sig på samt seksualitet. Målet er at skabe et inkluderende, trygt og frit rum, hvor vi fejrer vores mangfoldige miljø og insisterer på lige rettigheder.

IMG_7785