Copenhagen Pride byder på international Pride-konference i 2024

En delegation fra Copenhagen Pride rejser til Cardiff i Wales i denne uge for at præsentere et bud på at bringe Europas internationale Pride-konference til Danmark i 2024.

På den årlige konference for European Pride Organisers Association mødes op til 200 delegerede fra mere end 100 Pride-organisationer til en weekend med networking, undervisning, debatter og afstemninger om fremtidige værter for EuroPride.

I 2024 vil det være 30 år siden, at foreningens første møde blev afholdt, også i København. Mødet i 1994 blev holdt over Amigos Sauna i Stuiestræde; hvis det lykkes, vil næste års møde blive holdt på et af Copenhagen Prides partnerhoteller.

Oplægget til arrangementet blev offentliggjort for to uger siden og indeholder støtteerklæringer fra ligestillingsminister Marie Bjerre og Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. De tilbudte aktiviteter inkluderer ture til Københavns LGBTI+ steder, en fredagsbar med Pride-teamet og endda et krydstogt til Oslo for at runde begivenheden af.

Ét andet bud på værtskabet er indkommet: Et bud fra den portugisiske forening Variações søger at bringe begivenheden til Porto, et år før Lissabon er vært for EuroPride 2025.

Copenhagen Pride vil præsentere sit bud på mødet i Cardiff lørdag morgen, og resultatet forventes senere samme dag.

Se hele buddet her.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden