Det store Pride Show går online

Af Thomas R. Kristensen


I år må vi ikke samles i tusindvis foran Pride Stage på Rådhuspladsen. Til gengæld kan vi glæde os til for første gang at opleve det store Pride Show på nettet, på barerne eller på TV 2.

 Lørdag den 22. august er den helt store dag for alle, der elsker Copenhagen Pride.

I år bliver pride-lørdag dog ikke helt den samme, som vi er vant til. På grund af corona er vi nødt til at finde på andre måder at fejre regnbuemangfoldigheden på.

Det gælder selvfølgelig også det store Pride Show, som ellers normalt samler tusindvis af mennesker til taler, musik, show og fest på Rådhuspladsen.

Et alternativt format

Copenhagen Pride har sammen med deres kreative team arbejdet intenst for at udvikle et alternativt format for det store Pride Show.

”Showet kommer til at vare cirka to timer og starter klokken 20.00,” fortæller Simon Witzansky, som gennem de seneste fem år har været med til at arrangere Pride Show.

”Værterne bliver Megan Moore, May Simón og Veninderne – altså Jumbo Jette, Chantal Al Arab, Athena Lady og Nicholas Nybro,” fortæller Simon Witzansky.

Blandt årets artister har Copenhagen Pride i skrivende stund skrevet kontrakt med Rosa Lux, Gnucchi, Freja Kirk, Emile, Jeuru, Betty Bitchslap og Ivy Rosenauer. Derudover kan du glæde dig til årets pride-talere.

Du kan se det opdaterede program på copenhagenpride.dk.

Extended Reality

I løbet af pride-ugen er Copenhagen Pride fysisk tilstede på Rådhuspladsen med fire telte til talks, debatarrangementer og andet godt.

Selve Pride Showet bliver dog ikke sendt fra Rådhuspladsen. For selv om regeringen har lempet på forsamlingsforbuddet, vil det stadig være ulovligt at lade tusindvis af mennesker samles fysisk til en fest.

”Vi bygger et studie i Pakhus11, hvor både værter og artister er med. I den ene side af studiet er værterne i en fysisk scenografi, som abstrakt afspejler København. I den anden side af studiet optræder artisterne i en spritny teknologi, Extended Reality, som her bliver brugt for første gang i Danmark,” fortæller Simon Witzansky.

”Med Extended Reality skaber vi et virtuelt univers, som vores kunstnere kan være indeni, og som er markant bedre end for eksempel Green Screen-teknologien.”

”Vi sender live, og der er enormt meget teknik, der skal tale sammen. Det er lige til at ligge søvnløs over, men sådan er det, når man træder ud på et område, hvor man ikke har været før,” ler Simon Witzansky.

Han fortæller, at erfaringerne med Danmarks første digitale Pride Show kan blive inddraget i 2021, hvor København er vært for WorldPride og Eurogames.

”Forhåbentlig kan vi her igen samles fysisk til et stort Pride Show, men et digitalt Pride Show kan blive en måde at inkludere dem, som ikke kan være med i København.”

Se med overalt

Det store Pride Show kan ses fra hele verden, via copenhagenpride.dk.

”Vi inkluderer også de andre danske prides, som sender hilsener fra rundt om i Danmark,” fortæller Simon Witzansky.

”Vi prøver at bevare noget af pride-følelsen. Nu hvor vi ikke alle kan være sammen på Rådhuspladsen, opfordrer vi til, at man fejrer pride i mindre grupper.”

Du kan for eksempel invitere dine venner til en pride-fest derhjemme og se showet sammen med dem. Men du kan også gå en tur i byen. De fleste LGBTI+ barer i København viser nemlig Pride Showet på deres skærme.

”Barerne har været enormt positive over for at transmittere Pride Showet. Jeg anbefaler klart, at man går i byen for at se årets Pride Show, for så får man også støttet nogle af de steder, som har været hårdt ramt under corona-lockdown. Barerne har brug for, at vi bakker dem op,” siger Simon Witzansky.

Årets Pride Show dukker også op på Tv-skærme rundt om hos danskerne i det ganske land. I år transmitterer TV 2 nemlig dele af Pride Showet.

 

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden