Fællesskabshaven

Fællesskabshaven 

Copenhagen Prides nye område Fælleskabshaven, er lavet som en mere stille og afsidesliggende have, hvor der er mulighed for at trække sig fra festen, få en drink fra vores alkoholfrie bar, møde en lang række LGBTI+ organisationer og deltage i sociale arrangementer. Det er også i fællesskabshaven at vores Safer Space telt er placeret, og hvor der vil være mulighed for at klæde om inden man forlader pladsen. 

Safer Space Telt 

Vores tryghedsteam holder til i Safer Space teltet, men kan også findes omkring på pladsen i tidsrummet fra kl. 17.30 hver dag. Du kan kende dem på deres lysegule t-shirts med teksten “Tryghedsteam” på brystet. De er for at skabe tryghed på pladsen, så tøv ikke med at ræk ud, hvis du føler dig utilpas eller utryg. 

Teltet vil være roligt og vores tryghedsteam er her for at snakke med dig, sidde hos dig eller på anden måde passe på dig. Er der brug for hjælp fra samaritter eller lignende, kan de hjælpe med at tage kontakt.  

Når teltet ikke er åbent, bedes du henvende dig i frivilligteltet, hvis du har behov for hjælp.

Hvem kan du møde i fællesskabshaven? 

Infotelte: 

 

Lørdag 12/8

Søndag 13/8

Mandag 14/8

Tirsdag

15/8

Onsdag 16/8

Torsdag 17/8

Fredag 18/8

Lørdag 19/8

13-16

Sabaah

Sex & Samfund

Sex & Samfund

Intersex Danmark

Intersex Danmark

Intersex Danmark

Intersex Danmark

Sabaah

16-20

Lev & Lad Leve

13-20

     

LGBT Asylum

LGBT Asylum

LGBT Asylum

 

Organisationer

AIDS-fondet 

I AIDS-Fondet kæmper vi for seksuel sundhed for alle. Vi kæmper for en verden uden aids og et Danmark uden nye hiv-tilfælde i 2030. Og for en verden hvor normer ikke gør skade på folk, og alle har mulighed for at have lystfyldte og sikre seksuelle oplevelser, fri for tvang, diskrimination og vold uanset hiv-status, køn og seksualitet. 

Foreningen For Aseksuelle i Danmark (FAD)

Foreningen for Aseksuelle i Danmark (FAD) arbejder for at udbrede kendskabet til aseksualitet, både til gavn for det omgivende samfund, men især for aseksuelle, så de ved, at det findes og der eksisterer fællesskaber med ligesindede. Derudover giver vi aseksuelle et forum, hvor de kan møde hinanden og styrke det sociale samvær. Her udveksler vi erfaringer og taler om oplevelser i hverdagen, eller bare er sammen i en atmosfære, hvor sex ikke er interessant.

www.aseksuelle.dk 

Foreningen for Støtte for Transkønnede Børn (FSTB) 

FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn er en uafhængig forening af forældre og pårørende til transkønnede børn og unge. Vi skaber netværk for familier og unge samt yder rådgivning til pårørende, unge og fagpersoner. Vi oplyser det generelle samfund om bedring af levevilkår for børn og unge der bryder med normerne for køn.

Intersex Danmark

Foreningen Intersex Danmark blev stiftet i 2017 og er den eneste menneskerettighedsbaserede og interkøns ledede, interkønsforening i Danmark.

Foreningens formål er at arbejde for at forbedre forholdene for alle interkønnede i Danmark, uanset alder og variation, samt ud fra et menneskerettighedsperspektiv, at informere om interkøn, og interkønnedes vilkår, og rådgive interkønnede og deres familier. 

intersexdanmark.wixsite.com/intersexdanmark

Lev og Lad Leve 

Lev og Lad Leve er en forening, der kæmper for at stoppe forbrydelser og had mod queer-personer i Danmark. Lev og Lad Leve har tidligere udgivet bogen #StopHadetNu, som viste 1000 eksempler på had mod queer-personer. Nu arbejder de med kampagnen #AnmeldHadetNu, hvor målet er at få flere queers til at anmelde hadforbrydelser og at gøre anmeldelsessystemet mere trygt og simpelt. I Lev og Lad Leves telt kan du høre mere deres arbejde og lære hvordan man anmelder en hadforbrydelse.

anmeldhadet.nu 

LGBT Asylum

LGBT Asylum er en NGO og gruppe af LGBTI+ personer – asylansøgere, flygtninge, danske statsborgere og personer med ophold i Danmark. LGBT Asylum arbejder for at forbedre vilkår og rettigheder for LGBTI+ personer, der søger asyl eller har fået asyl i Danmark – ved at assistere og rådgive gennem asyl- og integrationsprocessen, ved at tilbyde et psykosocialt LGBTI+ netværk og ved fortalerarbejde. LGBT Asylum har hovedkontor i København og en lokalgruppe i Aarhus.

https://lgbtasylum.dk 

LGBT+ Danmark 

LGBT+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske organisation for homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre, der bryder med normerne for køn og seksualitet. Vi er en demokratisk medlemsforening og vores bestyrelse er den højeste myndighed. Vi kæmper for, at enhver kan leve sit liv i fuld overensstemmelse med sin identitet gennem rettigheder, trygge fællesskaber og social forandring – lokalt, nationalt og globalt.

www.lgbt.dk

Pan Idræt 

Pan Idræt er “nordens største” regnbue idrætsforening. Pan Idræt er en idrætsforening, hvor der er plads til alle seksualiteter og køn under regnbuen. Vi har over 25 forskellige idrætsgrene og aktiviteter til dig, der gerne vil dyrke sport, nyde socialt samvær og indgå i et stærkt fællesskab med andre i en regnbueklub. Vi har eksisteret siden 1984 og har siden da udviklet os til et stort frirum med en bred vifte af tilbud inden for idræt, events og andre spændende aktiviteter. Læs mere om idrætsgrene, arrangementer og alt muligt andet på vores hjemmeside. Hos os er der plads til alle under regnbuen!

RED+

RED+ er et krisecenter for minoritetsetniske LGBT+ unge mellem 16-30 år som oplever negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. 

RED+ er en afdeling under RED Center mod Æresrelaterede Konflikter. Krisecentret åbnede for beboere d.1. februar 2022 og støttes økonomisk via Finansloven. Såvidt vides er RED+ verdens første krisecenter for denne målgruppe og dét med statslig finansiering. 

www.red-plus.dk  

Sabaah 

Sabaah er en forening, der arbejder for at skabe inkluderende og støttende miljøer for LGBT+ personer med minoritetsetnisk baggrund. Gennem et bredt spektrum af sociale, rådgivende, kulturelle og politiske aktiviteter i hele landet, adresserer vi de særlige udfordringer, som minoritetsetniske LGBT+ personer står over for. Disse omfatter diskrimination baseret på deres seksualitet og kønsidentitet samt racisme i samfundet. Sabaah fungerer som en værdifuld platform for dialog, oplysning og støtte, og arbejder aktivt for at skabe en positiv forandring for vores målgruppe og ikke mindst det omkringliggende samfund, som de er en del af.

www.sabaah.dk

Sex & Samfund 

Hos Sex & Samfund kæmper vi for alles lige ret til at bestemme over egen krop og seksualitet – både nationalt og internationalt. Mange kender os for vores nationale initiativ ”Uge Sex”, hvor vi sætter fokus på seksualundervisning.

I denne sammenhæng deltager vi, som et led i en alliance med KFP (Københavns Frie Promotere) og Copenhagen Pride (mf.), hvor vi kæmper for et sikkert natteliv.

http://www.sexogsamfund.dk/

The Red Van 

The Red Van (TRV) er en mobil skadesreducerende organisation for gadebaserede sexarbejdere i København. Vores mission er at gøre arbejdsforholdene mindre usikre ved at skabe et mere sikkert arbejdsrum for gadebaserede sexarbejdere og sælgere. Vi tror på, at et mere sikkert sted er med til at ændre magtbalancen mellem sexarbejder og kunde på salgsstedet. Vi mener, at sikre arbejdsforhold er en menneskeret. Vi tror på rettigheder, ikke på redning.