’Frihed’ er temaet, når Copenhagen Pride vender tilbage i august

Billede: Jessica van der Boor

Tre måneder fra i dag bliver København endnu engang indhyllet i regnbuer og lyser op for LGBTI+ rettigheder i Danmark og resten af verden, når Copenhagen Pride vender tilbage for fuld kraft med temaet ’frihed’.

Den 13. til 21. august bliver Rådhuspladsen forvandlet til et inkluderende og imødekommende område med madboder, barer, to områder til optrædener og – den 19. og 20. august – en scene til Drag Night og Pride Night koncerten. Lørdag den 20. august vender Copenhagen Pride Paraden tilbage med start foran Frederiksberg Rådhus, hvorfra den vil fortsætte via Pile Allé, Frederiksberg Allé og Vesterbrogade til Rådhuspladsen i København.

Selvom coronapandemien tvang arrangørerne til at ændre deres planer for WorldPride i 2021, siger de nu, at de har beholdt nogle af de elementer, der fungerede godt, såsom en nytænkt brug af Rådhuspladsen. Menneskerettighedsprogrammet kommer til at have mere end 50 debatter og samtaler i Regnbueteltet på Regnbuepladsen, på Vartov og på Københavns Rådhus.

Et bredt Kulturprogram kommer til at inkludere mange af de københavnske kulturinstitutioner, som havde events under WorldPride, og i år kan du også opleve særlige programmer for regnbuefamilier og for unge. Det fulde program bliver offentliggjort i starten af juli.

Hovedpartnere fra forretningsverdenen er Netto, Somersby, Flügger, hummel, Nordic Choice Hotels og 7-Eleven, mens mange mindre københavnske brands også viser deres støtte. Copenhagen Pride-støttearmbåndet bliver sat til salg landet over i 7-Eleven og Matas næste måned.

Lars Henriksen, politisk forperson for Copenhagen Pride siger:

”Vi er så glade for, at Copenhagen Pride 2022 blander de bedste elementer af Pride fra 2019 og før med de bedste dele af vores pandemi-Pride i 2020 og WorldPride i 2021. Mens vi udvikler os som mennesker, og som fællesskab, så udvikler Pride sig også, og vi er enormt stolte over den dybde og diversitet, der er at finde i årets program. LGBTI+ personer verden over lagde mærke til København for første gang på grund af WorldPride, og vi vil blive ved med at fortsætte vores indsats for at sikre, at vi og vores by er kendt som en global fortaler for ligestilling.”

Som kommentar på temaet ’frihed’ siger Lars:

”Uanset om vi markerer friheden til at leve åbent i Danmark eller den frihed som kæmpes for af modige folk i Ukraine, Syrien og Yemen, eller den frihed vi ønsker for de LGBTI+ personer, som bor i et af de mere end 70 lande, hvor homoseksualitet er ulovligt, så giver dette tema alle mulighed for at bruge Copenhagen Pride som platform til at vise, hvad frihed betyder for dem – om det er en frihed de har, eller en frihed de ønsker.”

Copenhagen Pride er primært frivilligdrevet og vil gerne høre fra alle, som kunne tænke sig at bidrage til eventet. Der er en række roller tilgængelige på forskellige områder, såsom bartender, værter, hospitality, frivilligpleje og backstage.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden