HeartCores redaktion anbefaler

Foto: Mitchell Luo

Det er ingen hemmelighed, at HeartCores redaktion består af folk med masser af tanker om –  og holdninger til – medier især med hensyn til LGBTI+ repræsentation, både god og dårlig. Når nu dette nummers tema er NARRATIVER, vil vi dele en række eksempler på god repræsentation i flere forskellige slags medier. Vi håber, vi kan inspirere dig til at udforske en verden af LGBTI+ inkluderendeindhold.

Mie (Hun/Hende)

Skribent

Anbefaling: She-Ra og De Mægtige Prinsesser (Serie)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Alle er queer og helt tossede med det – det er pragtfuldt!

Hvorfor du anbefaler det: She-Ra er på Netflix, og det er et virkeligt god sjov med queerness som noget helt normalt og et spændende plot. Det er hyggeligt, skabt af queer mennesker, og du kan se det alene, med dine venner, familie, børn eller kat!

 

Maria (Hun/Hende)

Oversætter og korrekturlæser

Anbefaling: The Last Of Us (Spil)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Mange queer NPC (non-playable character, altså ‘ikkespilbar figur’) personer og den første queer, kvindelige hovedperson i en stor blockbuster-spilserie.

Hvorfor du anbefaler det: Historien, personernes udvikling og det fantastiske, grumme, apokalyptiske scenarie.

 

Tilde (Hun/Hende)

Tekstredaktør

Anbefaling: Mørkets venstre hånd af Ursula K. Le Guin (Bog)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Historien foregår på planeten Gethen, hvor menneskene det meste af tiden ‘ikke har et køn’ og en gang om måneden bliver fysisk han- eller hunkøn.

Hvorfor du anbefaler den: ‘Queer rumvæsner’ er ikke altid god repræsentation, men stol på mig (og nogle af Le Guins Jordmennesker er også queer). Det er en god historie, og samfundsnormerne og den anderledes biologi er relevante emner.

 

Kirsten Marie (Hun/Hende)

Oversætter og korrekturlæser

Anbefaling: Bi. The Hidden Culture, History and Science of Bisexuality af Julia Shaw (Bog)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Det er en faglitterær bog om biseksualitet.

Hvorfor du anbefaler den: Den gjorde et stort indtryk på mig. En meget tilgængelig bog om biseksualitet, både fra en kulturel, historisk og videnskabelig vinkel. Masser af gode pointer om ‘bi-erasure’ og queerhed, biseksualitet som paraplybegreb og om seksualitet og vores opfattelse af det. Stor anbefaling til alle, der identificerer sig som bi+.

 

Henrijette (Hun/Hende)

Visuel indholdskoordinator

Anbefaling: Daddy Dating Simulator (Spil)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Det er et spil, hvor du er en ‘daddy’ og dater andre ‘daddies’ i området.

Hvorfor du anbefaler det: Det er sjovt og useriøst og fuldt af jokes og ikke-stereotypiske, homoseksuelle mænd.

Antonia Popescu (Hun/Hende)

Oversætter

Anbefaling: Vi er kortvarigt smukke her på jorden by Ocean Vuong (Book)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: En smukt fortalt historie om querness i sammenhæng med migration og en smertefuld familiehistorie. 

Hvorfor du anbefaler den: Klart en af sidste års bedste læseoplevelser. Poetisk, men også medrivende og til tider svær at lægge fra sig. Vigtig repræsentation fra et nutidigt synspunkt.

Helene (Hun/Hende)

Assisterende indholdsredaktør

Anbefaling: Not Another D&D Podcast (Podcast)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: I første kampagne er to ud af tre hovedpersoner queer og har virkelig gode historier.

Hvorfor du anbefaler den: Naddpod er en super god D&D-podcast! Den er primært comedy, så den er sjov, men den er også spændende og rørende. Jeg både grinede og græd, da jeg hørte den første kampagne. En af spillerne har ikke spillet D&D før, så bare rolig, hvis du ikke ved noget om D&D – det gør han heller ikke. Det er smukt at høre ham forelske sig i spillet. Podcasten er fuld af dumme jokes og nervepirrende øjeblikke.

Louise (Hun/Hende)

Oversættelses- og korrekturkoordinator

Anbefaling: Wylde Flowers (Spil)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Man kan date op til syv forskellige karakterer med forskellige seksualiteter og kønsidentiteter – eller slet ikke nogen.

Hvorfor du anbefaler det: 

Inklusion stod øverst på listen, da det her spil blev udviklet, og det skulle specifikt rumme repræsentation af folk, der som regel ikke bliver skildret i computerspil. Nogle af de indbyggere i Fairhaven, som man kan date, er Kim (De/Dem), Amira (Hun/Hende) og Damian (Han/Ham). Og man laver heksekunster om natten i al hemmelighed. Lad os lige sætte pris på symbolikken!

Mariya (Hun/Hende)

Chefredaktør

Anbefaling: The Sandman af Neil Gaiman (Tegneserie)

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Neil Gaimans univers rummer figurer fra hele identitetsspektret – med varierende grader af moralsk habitus.

Hvorfor du anbefaler den: The Sandman er et utroligt stykke fiktion. Personerne er nuancerede, men bliver aldrig reduceret til deres seksualitet eller kønsidentitet. For eksempel Desire (spillet helt perfekt af Mason Alexander Park i Netflix-serien), hvis nonbinære køn er en integreret del af karakteren. Selv om The Sandman handler om overnaturlige væsner, fortæller den meget om, hvad det vil sige at være menneske.

Mathias (Dem, Hun, Han.)

Kommunikationspraktikant

Anbefaling: Detransition, Baby af Torrey Peters (Bog)  

Hvordan LGBTI+ miljøet repræsenteres: Emner som kærlighed, køn, kønsudforskning, forældreskab og livet som transperson indgår i denne fantastiske bog.

Hvorfor du anbefaler den: Det var første gang, jeg virkelig forstod kompleksiteterne i at være trans og leve som transperson i en meget heteronormativ verden, hvor vi typisk lærer en binær opfattelse af køn. Den er også en konstant påmindelse om, hvor vigtige fortællinger er – og hvad en mangel på fortællinger gør ved et samfund. Jeg bliver hele tiden mindet om, at når vi taler om mennesker, skal vi altid huske nuancerne og sikre, at de er en del af samtalen.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden