Leder: Hvad venter forude?

Velkommen til fjerde udgave af HeartCore – Det Officielle Copenhagen Pride Magasin. Om du er ny læser eller har fulgt hele vores rejse, er vi glade for, at du er her med os!

Som altid har vi valgt et tema som bindeled for al vores indhold, og denne gang retter vi blikket mod FREMTIDEN. 

Som LGBTI+ personer er det at tænke på fremtiden en fast bestanddel af vores politiske kampe. At se fremad betyder, at vi kan se muligheden for lige rettigheder, mindre diskrimination og mere frihed, mens vi ved tilbageblik ofte støder på smerte – samtidig med at vi mindes de byggesten, der er blevet både lagt og kastet for at skabe den fremtid, vi ønsker.  

Fremtiden kan være et fyrtårn af håb, eller den kan være en kilde til angst. Det har vi i høj grad oplevet i det forløbne år, hvor morgendagen har været usikker, men fyldt med forventning for, når verden åbner op igen. Hvis du altså havde privilegiet af en åben verden til at begynde med. 

Når vi ser fremad, giver det os mulighed for at udtænke netop den fremtid, vi ønsker. Vi kan forestille os den verden, vi ønsker at leve i, og den kultur, vi ønsker, at nye generationer skal vokse op med. Vi kan kræve en fremtid med retfærdighed og lighed for alle, og det er vores ret at kæmpe for den. Denne vision for fremtiden, for et retfærdigt og lige samfund, gør de ofte opslidende og frustrerende kampe for politisk forandring det hele værd. Vi må også huske på, at vi selv på mange måder lever i den fremtid, som de aktivister, der kom før os, forestillede sig. 

I denne udgave af HeartCore kan du læse om konsekvenserne af lockdown for en fetichklub, og hvordan de ser sig selv komme på fode (og alle fire) igen. Du kan læse om en studerendes vision for et inkluderende universitet og opdage en queer nyfortolkning af de velkendte Major Arcana tarotkort. HeartCores skribenter har undersøgt, hvordan nostalgi er med til at forme nye trends, måder at forestille sig en lykkelig fremtid for sig selv, og hvordan trans og queer revolutioner skal formes af inklusion og intersektionalitet. 

Blomsterne spring ud og verden åbner sig igen. Det giver anledning til glæde og til at forestille sig, hvordan vi vil fylde resten af året med alle de ting, vi sådan har savnet. Men det er også en mulighed for at vende tilbage til spørgsmålet om hvilken fremtid, vi ønsker. Mens der blev rejst en masse barrierer sidste år, blev der også bygget broer, og da vi blev presset til at genoverveje begivenheder og samvær, lærte vi også meget om tilgængelighed og communities, der strækker sig på tværs af grænser og tidszoner. Vi blev også endnu en gang mindet om, at de mest sårbare i vores samfund bærer den tungeste byrde i enhver samfundskrise, og konsekvenserne er ikke blot sårende, men kan også manifestere sig i diskrimination, racisme eller vold. Hvis vi skal kæmpe for en lige fremtid, skal vi også kæmpe for en lige nutid for én og alle. 

God læselyst!

Redaktionen hos HeartCore 

 

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden