Leder

Først og fremmest,

Velkommen til den tredje udgave af HeartCore – Det Officielle Copenhagen Pride Magasin. Temaet for denne udgave er DE FØRSTE.

Første gange anses tit som noget særligt, mindeværdigt eller magisk. De første skridt, det første kys, den første dans. I denne udgave af HeartCore vil vi kaste os ud i at undersøge, hvad konceptet egentlig kan rumme.

Den første officielle Pride i Danmark var EuroPride 1996, da København var Europæisk Kulturhovedstad. Som man kan se på forsiden, så mange ting anderledes ud, men mindst ligeså mange er stadig genkendelige for os. Hvor langt vi end er kommet som samfund og som miljø, så er der stadig aspekter af den allerførste gang, der er vedblevet, og som former vores fejring og vores kampe i dag. Vi har flere personer med i Copenhagen Pride, der dårligt kunne gå i 1996, og med det in mente er det kun blevet endnu vigtigere at kunne kigge bagud – for at indse hvordan vi nåede derhen, hvor vi er i dag.

Det er ikke længe siden, at vi selv fejrede en første gang, nemlig udgivelsen af dette magasin, vores første oplevelse med mulighederne og udfordringerne i at skabe et LGBTI+ medie både af og for miljøet. Selvom HeartCore endnu ikke har nået en alder der egner sig til nostalgi, så er det stadig både glædefuldt og nervepirrende at se tilbage på, hvordan magasinet er vokset, og stadig vokser, fra det første frø, der blev sået.

Vi har inviteret vores skribenter til at fortolke temaet bredt, uden at begrænse det til at skulle omhandle tid. Du kan læse om, hvad idéen om de første betyder for forskellige personer i miljøet, fra en kvindes personlige beretning om det første år, hun levede med sin sande kønsidentitet, til den første fejring af Pride på den jyske Vestkyst, og hvad det betyder for det lokale LGBTI+ miljø. Vi har talt med bestyrelsen fra Danmarks første intersektionelle højskole og mødt fire konsulenter, der arbejder for at nedbryde normer i en tid, der kræver online fællesskaber – og meget, meget mere.

Det er også endnu engang blevet tid til Winter Pride Week – en fejring der bringer os inden døre og tæt på hinanden (om end kun i ånden), og som giver os mulighed for at lære mere om de vidt forskellige liv, vi lever under regnbueakronymet. Se det fulde program for Winter Pride Week her i bladet, og lad dig inspirere af de mange menneskerettigheds- og kulturevents.

Som altid følger der med HeartCore en åben invitation om at kontakte os med en hvilken som helst historie, idé eller vision, du gerne så bragt i bladet. Vi har et fantastisk og dedikeret team af skribenter, oversættere, korrekturlæsere, fotografer og grafikere, og vi vil gerne bruge vores platform til at opløfte så mange stemmer som muligt.

God læselyst!

  • HeartCores redaktion
Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden