En grønnere parade

En grønnere parade

Copenhagen Pride Parade 2024 fortsætter med 100% elektriske køretøjer

Hvad har Copenhagen Pride forpligtet sig til at gøre:

Siden 2023 har Copenhagen Pride forpligtet sig til at erstatte alle dieselkøretøjer i paraden med elektriske alternativer og er dermed verdens første Pride-parade, der er gået helt over til elektriske køretøjer.

Hvorfor har vi gjort dette:

Der er mange eksempler på, at LGBTI+ ligestilling og menneskerettigheder overlapper med klimakrisen. Det er vores fælles ansvar at ændre os og vokse til at blive en mere bæredygtig begivenhed. Efterhånden som vores Pride udvikler sig, vil vi også tage hensyn til miljøet og den indvirkning, vi har. Og som ansvarlige arrangører vil vi søge enhver mulighed for at reducere eller fjerne vores miljøpåvirkning – både gennem genbrug, brug af mere bæredygtige materialer og ved at arbejde på at få grønnere forsyningskæder.

Løsningen:

Copenhagen Pride har samarbejdet med vores interne bureau PrideUP for at gøre dette muligt og kan tilbyde deltagerne fuldt elektriske lastbiler og andre elektriske køretøjer sammen med deres sortiment af bæredygtige løsninger til merchandise og alt andet, du kunne have brug for for at få en fantastisk Pride.

Tilbuddet:

Vi vil have op til 30 fuldt elektriske lastbiler med trailer og sikkerhedsudstyr. Disse kan køre hele Pride Paraden med lydanlæg, toiletter, DJ’s osv. drevet af lastbilens batteri, alt sammen uden CO2-udslip.

PrideUP kan stille andre muligheder for elektriske køretøjer, herunder busser, biler og cykler, til rådighed, men deltagerne er velkomne til selv skaffe deres egne køretøjer, så længe de opfylder kravene om at være fuldt elektriske.

Vi vil arbejde sammen med andre partnere for at minimere hele arrangementets CO2-fodaftryk og være så bæredygtige som muligt.

Vi ved, at bæredygtige produkter koster mere, og det gælder også for elektriske køretøjer. Denne ændring vil resultere i højere priser for leje af lastbiler på grund af tilgængeligheden på markedet og de højere omkostninger ved disse køretøjer. Vi har arbejdet hårdt for at få dette så lavt som muligt for alle, og prisen vil blive kraftigt reduceret for ngo’er og LGBTI+ grupper.

Praktisk information:

Dato: 17. august 2023

Tid: kl. 12.00

Rute: Paraden starter ved Frederiksberg Rådhus og bevæger sig til Københavns Rådhus via Pile Allé, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade og Vester Voldgade.

Ansøgningsformular

Ansøgningsfrist: 31. maj. Der vil være en godkendelsesrunde efter denne dato for at sikre, at vi har alle vigtige deltagere (f.eks. LGBTI+ danske organisationer) med i paraden.

 

For yderligere oplysninger kontakt: [email protected]