Sikkerhed til Pride

Sikkerhed til Pride

Hvert år kommer hundredtusindvis af mennesker til vores arrangementer for at demonstrere og fejre, og det er vores ansvar at gøre alt, hvad vi kan, for at sikre deres sikkerhed. Sikkerheden for alle deltagere i Copenhagen Pride er altid vores højeste prioritet.

Vi forstår, at sidste års forfærdelige skyderier uden for LGBTI+ steder i Oslo og Bratislava, og de seneste nyheder om, at politiet i Østrig stoppede et planlagt angreb på Wien Pride, kan give anledning til bekymring. Vi vil gerne forsikre vores deltagere om, at selv om ingen større begivenhed kan garantere deltagernes sikkerhed, arbejder vi på en række måder for at minimere risikoen.

Vi har synlige og professionelle sikkerhedsfolk til stede på Pride Square og ved paraden, og alle steder er i radiokontakt med vores sikkerhedsteam, der ledes af vores sikkerhedschef, som har været hos Copenhagen Pride i 18 år. Mange andre i vores team har mange års erfaring med at levere sikre Pride-arrangementer i Danmark og i udlandet.

Politiet er altid til stede på Pride Square eller i nærheden, og vi har et godt samarbejde med Københavns Politi og med PET, den nationale sikkerheds- og efterretningstjeneste. Politiet er involveret i alle faser af vores planlægning, og de har detaljerede oplysninger om alle vores arrangementer. Vi mødes regelmæssigt med dem og deler information, og de kommer med anbefalinger til os. De har gennemprøvede planer til at håndtere eventuelle problemer, der måtte opstå.

Vi har også brugt vores venskab med kollegerne i Oslo Pride til at lære af det, der skete sidste år. De har foretaget en række ændringer i den måde, de arbejder på i den norske kontekst, og vi har set på, hvordan de kan være egnede til os. Som Pride-arrangører har vi støttende internationale netværk, hvor disse innovationer altid bliver delt.

I de senere år er vi alle blevet vant til at være på vagt, og vi stoler på, at alle, der kommer til Pride, er opmærksomme, ligesom man er i lufthavnen eller på en musikfestival. Hvis du ser noget, der ikke ser rigtigt ud, så tal med politiet, sikkerhedspersonalet eller en af vores frivillige. I det usandsynlige tilfælde, at du ikke kan finde nogen, så ring 112 i en nødsituation.

Hvis du har andre spørgsmål om sikkerhed på Pride, er du velkommen til at sende en e-mail til vores team: [email protected]