Tak for en Copenhagen Pride som slog alle rekorder!

Støvet har lagt sig, enhjørningevingerne er blevet foldet sammen, og bannere og plakater er pakket væk til næste år: Copenhagen Pride 2022 er ovre, og nu vil vi gerne have din feedback!

Med en drastisk ændret Copenhagen Pride i 2020 som følge af den globale pandemi, efterfulgt af WorldPride i 2021, var dette den første fuldbyrdede Pride siden 2019. Københavnere såvel som besøgende var på gaden i flokkevis for at være med i eventet.

Her er nogle af højdepunkterne:

 • Copenhagen Pride-paraden med Oslo Pride, LGBT Asylum og en ukrainsk delegation i spidsen bestod af over 30.000 deltagere med et estimat på 250.000 tilskuere langs ruten.
 • Otte dage med et program på tre scener inkluderede et mangfoldigt line-up af kunstnere og optrædende, hvilket kulminerede i det fantastisk smukke Drag Night show om fredagen og Pride Showet om lørdagen.
 • Den nye kunstudstilling, Pride Art: A Queer Space for Expression blev sat op på Nytorv for at fremvise værker fra LGBTI+ kunstnere i Danmark. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen deltog i ferniseringen, og udstillingen havde tusindvis af besøgende i ugens løb.
 • Et helt dagsprogram under navnet ‘Youth Pride’ var dedikeret til unge. Programmet indeholdt blandt andet en spoken word-optræden og en drag-kunstner fra Serbien.
 • Internationale aktivister fra Tyrkiet, Ungarn, Serbien, Polen, Storbritannien, Sverige og Norge deltog i mange events. Flere af dem var med til en privat rundbordssamtale med ligestillingsminister Trine Bramsen.
 • Over 50 events i menneskerettighedsprogrammet dækkede en række forskellige emner med relevans for LGBTI+ miljøet i Danmark og udlandet.
 • Community-teltet på Pride Square gav over ti LGBTI+ organisationer og organisationer, der arbejder med seksuelt helbred mulighed for at engagere miljøet.
 • En sportsdag var indlagt i fredagens program, hvor Pan Idræt stod for en række aktiviteter på Pride Square. Om torsdagen tog 216 løbere del i Pride Run og løb gennem København.
 • Copenhagen Pride tilsluttede sig Solsikkeprogrammet og uddelte 1.000 solsikkekæder til personer med usynlige handicap. Tolv personer deltog i en orienteringstur langs parade-ruten for neurodiverse personer
 • 70 partnere med hovedpartnerne, 7-Eleven, Flügger, Netto, Nordic Choice Hotels og Somersby i spidsen, stod for den økonomiske støtte, der bibeholdt eventet som gratis.
 • Hundredvis af frivillige arbejdede utrolig hårdt på tværs af eventet, blandt andet i barerne, som moderatorer, som runnere og med at sælge merchandise og yde støtte. På sociale medier var der 1,8 millioner visninger af Copenhagen Pride-indhold til et publikum på næsten 64.000. Copenhagen Pride blev nævnt over 400 gange i medierne.

Datoerne for vores events i 2023 er blevet bekræftet. Winter Pride finder sted den 20.-25. februar og Copenhagen Pride finder sted den 12.-20. august. Program og mere information vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Copenhagen Pride ønsker at få feedback fra deltagerne. Udfyld denne evalueringsformular inden klokken 12.00 mandag d. 5. september. En af de personer, der udfylder formularen, vinder en splinterny MATE Bike til en værdi af over 20.000 kr.!

Fotograf: Mathias Schneider

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden