Tilgængelighed

Tilgængelighed under Copenhagen Pride Week 2023

Copenhagen Pride skal være for hele LGBTI+ miljøet! Vi anerkender, at vi endnu ikke er i mål, når det kommer til tilgængelighed, men vi arbejder målrettet på sagen.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til os [email protected].

Pride Square 

I det følgende finder du en beskrivelse af Pride Square (Rådhuspladsen).  

Pride Square bygges op på Rådhuspladsen, som har et let hældende underlag, men ellers er niveaufri. Som noget nyt har Københavns Kommune flyttet Thorvald Bindesbøll og Joakim Skovgaard Dragespringvand, så det nu står centralt placeret på pladsen med et ydre basin, der måler 14 meter i diameter.

På tværs af pladsen, fra Vester Voldgade til H.C Andersens Boulevard, løber en ledelinje. 

Lørdag d. 12 til onsdag d. 16 august har vi to scener på pladsen. Scenen ‘Hjørnet’ kan findes i den fjerne ende af Pride Square, ud mod H.C. Andersens Boulevard. Denne intime scene skaber rammerne for samtaler og performances i øjenhøjde med publikum. Scenen ‘Pride Week Stage’ findes ved siden af Rådhuset ud mod H.C Andersens Boulevard. På denne scene præsenteres koncerter, dans og shows i løbet af ugen.

Torsdag d.17 til lørdag d. 19 august danner vores Showscene ramme for tre store shows, Youth Nights, Drag Night og Pride Show. Scenen er placeret lige foran rådhuset.

Mad og drikke

På venstre side af Rådhuset, ud mod Vester Voldgade, findes en række madboder og barer. 

Toiletfaciliteter 

På Pride Square finder du handicaptoiletter ved siden af 7-Eleven-teltet. De resterende toiletter findes på Vester Voldgade nær 7-Eleven butikken

Kørestolsplatform

Den 17.-19. august har vi en kørestolsplatform placeret ved det indhegnede Dragespringvand midt på pladsen. Afstand fra kørestolsplatform til handicaptoilet er ca. 35m.

Fra d. 12.-16. august har vi et afmærket men ikke hævet område ved Pride Week Stage til kørestolsbrugere.

 

Fællesskabshaven: et roligt område

Copenhagen Prides nye område Fællesskabshaven, er lavet som en mere stille og afsidesliggende have, hvor der er mulighed for at trække sig fra festen, få en drink fra vores alkoholfrie bar, møde en lang række LGBTI+ organisationer og deltage i sociale arrangementer. 

Det er også i Fællesskabshaven, at vores Safer Space telt er placeret, og hvor der vil være mulighed for at klæde om inden man forlader pladsen. I Safer Space-teltet holder vores tryghedsteam til, hvis du får brug for at snakke med nogen.

Der er niveaufri adgang, men bemærk at der er brostensbelægning.

Ankomst til pladsen

Pride Square er en centralt beliggende plads og man kan ankomme med Metro M3 til stationen Rådhuspladsen. Afstand fra metroopgang til indgangsportal ca. 20 meter.

Derudover kører busserne 11, 250S og 5C direkte til Rådhuspladsen. Afstand fra busstop til indgangsportalen er ca. 80 meter.

Handicapparkering findes bag rådhuset.

Tegnsprogstolkning 

Tegnbuen har arrangeret tegnsprogstolkning til følgende events:

MANDAG 14. AUGUST
 
 
TIRSDAG 15. AUGUST
 
 
ONSDAG 16. AUGUST
 
TORSDAG 17. AUGUST
 
Kl. 16.30-19.00
 

Vi vil gerne byde alle velkommen som frivillige i Copenhagen Pride. Der er dog situationer, hvor vi ikke har ressourcerne til at stille de nødvendige rammer til rådighed. Vores frivilligansvarlige kan ikke hjælpe med toiletbesøg eller tilpasning af medicinsk udstyr. Har man behov for dette under sin vagt, beder vi om, at man har en ledsager med. Skriv til [email protected] for at aftale nærmere.