WorkProud sætter fokus på erhvervslivet til Winter Pride

I forbindelse med næste måneds Winter Pride lancerer Copenhagen Pride en årlig konference med fokus på LGBTI+ personer på arbejdspladsen.

‘WorkProud’ bliver afholdt hos Dansk Industri i Industriens Hus fredag den 23. februar og inkluderer talere fra hele Copenhagen Prides netværk af kommercielle partnere, sammen med nationale og internationale ledere på området.

David Pollard (han/ham) fra Workplace Pride vender tilbage til København for første gang, siden han talte ved WorldPride Human Rights Forum i 2021, og den anden hovedtaler bliver Bobbi Pickard (hun/hende), CEO for Trans In The City, en NGO med base i London, der har til formål at knuse glasloftet for transkønnede ledere.

Boston Consulting Group vil fortælle om deres undersøgelse, der viser, at et flertal af LGBTI+ personer i Danmark oplever diskrimination på arbejdspladsen, og advokatfirmaet Lundgrens vil fortælle om nye regler for forældreorlov, hvilket tilføjer et meget praktisk element til konferencen.

Talere fra Scandic Hotels og Maersk vil fokusere på deres arbejde med at støtte LGBTI+ medarbejdere, og lederne af LGBTI+ personalegrupper fra Danske Bank, Dansk Industri, Tryg og Maersk vil fortælle om deres erfaringer og den værdi, disse grupper tilfører arbejdspladsen.

“Dette er Copenhagen Prides tiende Winter Pride, og det er vigtigt, at vi fortsætter med at innovere og udvikle vores arrangementer til så bredt et publikum som muligt,” siger Lars Henriksen (han/ham), politisk forperson for Copenhagen Pride, som vil åbne konferencen. “Som de fleste andre mennesker tilbringer LGBTI+ personer meget tid på arbejdspladsen, men i modsætning til de fleste andre mennesker kan de blive udsat for diskrimination på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet. Gennem WorkProud-konferencen åbner Copenhagen Pride op for et rum, hvor vi og vores partnere kan have vigtige samtaler om disse emner.”

Copenhagen Prides mål er, at WorkProud skal være en årlig begivenhed under Winter Pride, så fremskridt kan spores som tiden går. En undersøgelse offentliggjort i sidste uge af Open For Business viste, at støtte til LGBTI+ sager kan føre til øget fortjeneste for virksomheder, og konferencen er også en mulighed for partnere til at engagere sig i Pride uden for august og dermed udfordre beskyldninger om, at virksomheder kun er interesserede i Pride under ‘Pride Month’.

“Vores partnere er afgørende for Copenhagen Prides succes, og vores partnerskaber fokuserer på aktiviteter og engagement hele året rundt,” siger Steve Taylor (han/ham), sekretariatschef for Copenhagen Pride. Vi elsker, når vores partnere går på gaden i august for at vise deres støtte, men det er lige så vigtigt, at vi kan engagere os i personalerummet, kantinen og bestyrelseslokalet, og det er WorkProud en del af.”

Billetter til WorkProud er gratis for Copenhagen Prides partnere og kan desuden købes af ikke-partnere. Læs mere på Billetto.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden