Fotograf Olav Holten

Et kig tilbage på WorldPride 2021

I august 2021 var Copenhagen Pride og Pan Idræt værter for verdens største LGBTI+ begivenhed, da WorldPride og EuroPride tilsammen blev til Copenhagen 2021. Hundredetusindvis af mennesker fra nær og fjern var med i København og Malmö, hvor vi fejrede vores miljø og banede vejen for en mere ligestillet og inkluderende verden.

WorldPride var en fejring af ligestilling, kunst og menneskerettigheder, som Copenhagen Pride var stolte værter af i samarbejde med Malmö Pride.

Fotograf Renato Manzionna
Fotograf Jessica van der Boor

Copenhagen 2021s eftermæle

Øresundsdeklarationen

Øresundsdeklarationen – opkaldt efter sundet og broen, der forbinder Danmark og Sverige – er vores manifest med krav om global LGBTI+ lighed i 2030. Det var ambitiøst, og det var bevidst, for så længe vi ikke kan sige #YouAreIncluded til samtlige LGBTI+ personer findes årsagen i at vores globale samfund endnu ikke at beskytter de mest sårbare. Deklarationen blev præsenteret ved åbningen af Menneskerettighedskonferencen under arrangementet, og alle underskrivere underskriver for sig selv og deres organisation, og ved deres underskrift udtrykte de en forpligtelse til at fremme de ambitioner, der er angivet i deklarationen i løbet af deres arbejde.

Ledere fra national og international politik, menneskerettigheder, civilsamfund, NGO‘er og medier er blandt dem, der underskrev Øresundsdeklarationen. Underskrivere kan vælge alle 15 mål eller, hvis de ønsker det, vælge de specifikke mål, de ønsker at støtte.

Der vil løbende blive accepteret underskrifter på erklæringen, og navnene på nye støtter vil med jævne mellemrum blive tilføjet hjemmesiden.

Hjemmeside

Copenhagen 2021s hjemmeside er stadig tilgængelig, og her kan du finde alt materiale udgivet før og under eventet – deriblandt #YouAreIncluded-podcasten, artikler, billeder og videoer fra eventet.

Rainbow Award

Copenhagen 2021 WorldPride og EuroGames blev anerkendt af Danish Rainbow Awards med juryens ærespris i 2021.

Ved en funklende ceremoni i Københavns ikoniske Cirkusbygning var mere end 30 medlemmer af Copenhagen 2021-teamet samlet, da det blev annonceret, at juryen havde besluttet at anerkende begivenheden for den effekt, den havde, ikke mindst i skyggen af den globale pandemi.

Photo by Farshid Nasrabadi
Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden