Copenhagen Pride offentliggør de første detaljer om begivenhederne i august

Copenhagen Pride vender tilbage til byens gader fra lørdag den 10. til søndag den 18. august, bekræfter organisationen i dag. 

Rådhuspladsen vil igen blive omdannet til ‘Pride Square’ med scener til taler og underholdning, boder, mad og drikke og andre aktiviteter. Menneskerettighedsprogrammet vender tilbage til debatteltet på Regnbuepladsen, og den ikoniske parade løber fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhus lørdag den 17. august.

Prides tema for 2024, ‘with Pride’, understreger behovet for, at LGBTI+-personer bruger Pride som en mulighed for at styrke fællesskabet i en tid, hvor der er en stigning i anti-LGBTI retorik over hele verden, og hvor hadforbrydelser er stigende. Forskning offentliggjort tirsdag viste, at næsten halvdelen af LGBTI+-personer i Danmark har oplevet diskrimination inden for det seneste år.

Højdepunkterne i Copenhagen Pride 2024 vil omfatte:

  • Gratis koncerter vil igen stå i spidsen for underholdningen, herunder den verdensberømte Drag Night fredag den 16. august og Pride Concert lørdag den 17. august.
  • Youth Pride vender tilbage torsdag den 15. august, og området for børn og regnbuefamilier er tilbage i Rådhushaven.
  • Paraden vil igen blive anført af organisationer, der fejrer jubilæum: SLM København (50 år), Pan Idræt (40 år) og Tegnbuen (40 år).
  • Det diplomatiske korps forventes at marchere igen som Diplomats for Equality, og for andet år vil paraden være helt elektrisk uden dieselkøretøjer.
  • Menneskerettighedsaktivister fra hele verden vil blive inviteret til København for at deltage i vores menneskerettighedsprogram.
  • Et komplet program, herunder arrangementer på kulturelle steder rundt om i byen, vil blive offentliggjort den 22. juli.

Forpersonen for Copenhagen Pride, Benjamin Hansen, siger:

“På trods af de vanskeligheder, vi har mødt i år, arbejder vores frivillige og ansatte hårdt på at levere en fantastisk og inkluderende Copenhagen Pride i august. Vi vil afholde otte dages arrangementer for endnu en gang at sikre, at vores community har mulighed for at mødes i Pride og stå sammen om LGBTI+-rettigheder.”

Copenhagen Pride offentliggjorde også den første runde af kommercielle partnere, som støtter i år, og mange af dem deltog i en præsentation i Tivoli i går. Som i de foregående år vil der blive tilføjet flere partnere, når vi kommer tættere på begivenheden.

“Jeg er ekstremt taknemmelig for de partnere, der har fornyet deres støtte eller er med for første gang i år. At stå op for LGBTI+-menneskerettigheder er vigtig, og vi bifalder vores partnere for at tage den kamp sammen med Pride,” siger Benjamin Hansen.

Copenhagen Prides bestræbelser på at genskabe tilliden til deres støtter omfatter oprettelsen af et advisory board med repræsentanter for kommercielle partnere, som mødes to gange om året for at give feedback på Prides planer og mål.

Prides støtter opfordres til at melde sig som frivillige og til at købe det officielle støttearmbånd, som kommer til salg i dag via Copenhagen Prides webshop og i butikker i hele Danmark i næste måned. 

Annonceringen falder sammen med den internationale dag mod homofobi, bifobi og transfobi (IDAHOBIT), som finder sted hvert år den 17. maj til minde om den dato i 1990, hvor World Health Organization holdt op med at klassificere homoseksualitet som en psykisk sygdom. 

Henvendelser fra medierne: Amalie Søndergaard, HAVE Kommunikation. [email protected] / +45 28 58 81 50.

Foto: Ruben Salas

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden