Lad os se fremad – with Pride

Benjamin Hansen (han/ham), forperson for Copenhagen Pride, skriver.

Det nævnes ofte, at Copenhagen Pride har haft nogle turbulente måneder. Tingene er ikke gået, som vi havde ønsket, og vi har stået over for udfordringer, som har skadet vores organisation og vores forhold til jer – LGBTI+-miljø, som vi arbejder for.

Det er især svært, fordi det, vi burde tale om, er stigningen i onlinehad, især over for transmiljøet. Vi burde tale om anti-LGBTI+-lovgivningen i Ghana og Uganda. Vi burde tale om den seneste forskning, der viser, at næsten halvdelen af alle LGBTI+-personer i Danmark har været udsat for chikane i løbet af det seneste år, eller at en tredjedel oplever, at volden mod vores miljø er steget i løbet af de seneste fem år. I stedet har vi talt om Copenhagen Pride.

Vi er dog optimistiske i forhold til, at vi igen kan begynde at tale om de vigtige emner, som påvirker alle LGBTI+-personer i Danmark, for på trods af turbulensen er Copenhagen Pride 2024 kun to måneder væk, og vi er i fuld gang med at planlægge og forberede alle de mange ting der skal være klar til august. Vores frivillige – herunder alle bestyrelsesmedlemmer og alle programgrupper – arbejder benhårdt, fordi de, ligesom vi, er engagerede i Copenhagen Pride og den værdi, den bringer til alle i vores miljø.

Nogle har sat spørgsmålstegn ved, om Pride overhovedet kan blive gennemført, men vi kan bekræfte, at det vil den selvfølgelig. For langt de fleste vil Priden ligne sig selv, og vi overtager igen Københavns centrum fra 10.-18. august. Og endnu en gang vil hundredvis af frivillige give deres tid til at få det hele stablet på benene.

Vi valgte with Pride som tema for dette års Copenhagen Pride, længe før de seneste måneders udfordringer udviklede sig. Men vi tror, at temaet har endnu større betydning nu. Copenhagen Pride er en platform for LGBTI+-miljøet og dets organisationer til at skabe opmærksomhed, synliggøre de ting, der skal ændres, og arbejde for forandring: Det er en platform til at opnå netop det. Og lad os ikke glemme, at Pride er den største og mest synlige platform, vi har.

Vi er fast besluttet på at lægge dette bag os og komme videre med et skarpere fokus på de LGBTI+-emner, som I forventer, at vi tager op, i samarbejde med vores partnere i miljøet og med støtte fra vores kommercielle partnere. Men vi kan kun gøre det med jeres støtte og jeres engagement til at stå sammen with Pride.

Vi er kede af, at fokus endte på os selv og ikke på vores vigtige arbejde for vores miljø. Vi håber, at vi har jeres støtte, når vi er tilbage på gaden i august for at vise, at vores miljø er forenet, og at vi står op for LGBTI+-personer overalt with Pride.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden