Digital Copenhagen Pride Week 2020

Vi har glædet os til at løfte sløret: Vi skaber Copenhagen Pride week i et virtuelt rum. Via vores hjemmeside går du ind i en virtuel version af Rådhuspladsen. Følg med i vores debatter, events og aktiviteter, som var du selv fysisk til stede. Copenhagen Pride arbejder på højtryk hen over sommeren, sammen med Agenda Group, om at skabe denne nye platform. Copenhagen Pride Week bliver gennemført – nu også i digital form! Du vil fortsat kunne møde op i teltene på Rådhuspladsen og deltage i debatter live.

“Bliver der overhovedet en Pride i år”?

Det er måske det mest stillede spørgsmål, som vi modtager på vores forskellige platforme, og som vi allerede har slået fast med syvtommersøm: Ja, der bliver en Pride år, og det varer ikke længe, før vi kan afsløre programmet i sin helhed.

Virtuelt Rum

Vi har sammen med Agenda Group begyndt at skabe nogle virtuelle rammer, som læner sig op ad “virtual reality”. Man kommer via denne platform til at kunne bevæge sig i en digital version af Rådhuspladen og gå på opdagelse i menneskerettighedsprogrammet og kulturprogrammet – live!

Pride Square

Hvis man går forbi Pride Square under Pride Week, vil man måske stå og undre sig over, at der faktisk står fire store debattelte midt på Rådshuspladsen, der skilter med Copenhagen Pride Week. For havde vi ikke lige sagt, at det foregik online? Og jo, det gør det nemlig – men indholdet, som vises online bliver filmet og livestreamet i netop disse telte, hvor vi afhængigt af de gældende anvisninger fra regeringen kan skrue op eller ned for, hvor mange der må sidde inde i teltene og kigge med; selvfølgelig fortsat med alle de sikkerhedsforanstaltninger, som vi efterhånden er blevet vant til at se. Uanset hvor lidt eller hvor mange vi må samles, vil der være indhold tilgængeligt online.

Menneskerettighedsprogrammet og Kulturprogrammet – kører den d. 17. til 21. august

Alle vores frivillige har arbejdet på højtryk og med en imponerende dedikation for at kunne tilpasse Copenhagen Pride Weeks indhold til de mange krav, uden at slække den mindste smule på kvaliteten.

Det glæder os derfor at skrive, at vi har fået et program på plads, som vi glæder os til at præsentere henover sommeren – og i sin helhed i det nye magasin, som er på gaden i slutningen af juli.  

Show – afholdes d. 22. august

Kunstnere og performere verden over har på sin egen måde været hårdt ramt af de masse aflysninger i årets vigtigste sæson, hvor festivaller og koncerter har måtte aflyse og udskyde. Endnu en udfordring, som vi har arbejdet på, og som vi meget snart er klar til at fortælle hele verden om. Vores kreative show team har præsenteret en – tør vi godt sige – ret sensationel digital løsning, som meget få arrangører i verden har fået mulighed for at bruge. Det er vi egentlig lidt stolte af.

Parade – afholdes d. 22. august

Det måske mest ikoniske element af Copenhagen Pride hvad angår synlighed er naturligvis vores parade. Marchen, som er lige dele fejring som den er demonstration, har fundet sted hvert år siden 1996, så det er meget underligt at være den foruden. Men! Der kommer til at være både en digital og fysisk manifestering, der overholder alle retningslinjer, og DU kan blive en del af den. Hold øje med vores sociale medier; der kommer meget snart en skøn opfordring, og vi tør godt love, at lørdagen ikke går ubemærket hen for nogen!

Alt i alt er vi lige ved at være i mål med at genopfinde vores vante rammer – og vi er så spændte på at vise jer dem!

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden