Et Kig i Krystalkuglen

Af Anne Sophie Parsons

Tarotkort er i tusinder af år blevet brugt i spådomskunsten – Major Arcana kombinerer genkendelige billeder, og seerne har anvendt de afbildede personer og elementer til at forudsige livsforandrende hændelser og fremtidige situationer. Men hvordan vil en specifik regnbueversion af kortspillet mon se ud…

Forudsigelse af din fremtid via tarotkort er afhængig af de problemer, følelser og den selvopfattelse, som du kommer med; resultatet er, at hver fortælling er unik. Direkte inspireret af denne kendsgerning har vi skabt en unik fortolkning af det velkendte sæt kort – nu en anelse mere LGBTI+ orienteret.

 

 1. Drag Queen’en [Magikeren]

Du bobler af kreativitet og ønsket om at dele en indre, fabelagtig verden med andre – men husk nu på ikke hen ad vejen at blive modløs over ​​folk, der ikke forstår, hvad det er, du gør!

Drag Queen-kortet symboliserer viljestyrke, kreativitet og at nå dine store, farverige drømme; ligger kortet omvendt, symboliserer det, hvor langt du er villig til at gå, og hvad du vil ofre for at nå dit mål.

 1. Skabet [Ypperstepræstinden]

Et skab kan både åbnes og lukkes – det afhænger helt af, hvor du er i dit liv, og det kan både tolkes som en kilde til styrke og til svaghed. At springe ud og finde accept er nøgleelementerne; det er en vedvarende balanceakt at afbalancere din seksualitet og kønsidentitet op imod at være sikker og beskyttet.

Skabskortet symboliserer at stole på din mavefornemmelse, acceptere dig selv og finde fred i din identitet; ligger kortet omvendt, symboliserer det, at du ikke handler, og at du undertrykker dine følelser.

 1. Botanikeren [Kejserinden]

Det er af den største betydning, at du tager vare på din egen mentale sundhed og de positive relationer i dit liv – Botanikeren minder dig om, at når du afsætter tid til at vare på dig selv, men også investerer energi i dine kære, så er det en internt forbundet, naturlig cyklus, der i sidste ende gør dig stærkere. Du høster, hvad du sår.

Botanikerkortet symboliserer frugtbarhed og pleje – det være sig i en personlig sammenhæng eller i de muligheder, du skaber for dig selv med relationer og i dit arbejdsliv. Ligger kortet omvendt, symboliserer det, at du ikke tør tage risici og at være begrænset, fordi man er medafhængig af de etablerede bånd.

 1. Rebellen [Kejseren]

Du skal fejre at være en oprører! Det er rebellens beundringsværdige egenskaber at være tro mod sig selv, at forsvare sine overbevisninger og at holde ud trods frygt. Du indgyder respekt ved at udtrykke, hvem du er, og hvordan du vil præsentere dig selv – men husk nu også at være i kontakt med dine egne følelser, selvom du er en ensom ulv.

Rebelkortet symboliserer at tage kontrol over ens eget liv, autoritet og respekt; ligger kortet omvendt, symboliserer det at være afmålt distancerende og at være ensporet.

 1. Byen [Ypperstepræsten]

Byen både inkluderer og afviser – alt efter idéen om normativitet. Institutioner, traditioner, samfundet og dets restriktive regler er repræsenteret i dette kort. Det hele afhænger dog af øjnene, der ser: Vendt på hovedet er det i stedet som at se op mod himlen og al dens uendelige frihed.

Bykortet symboliserer samfundet og de institutioner, vi vokser op med; begrænsende heteronormative strukturer, men også faste forestillinger og forståelser af menneskeliv og hvordan vi udtrykker os. Ligger kortet omvendt, repræsenterer det at være ambitiøs, at bryde tabuer og at tænke ud af boksen.

 1. Seksualitet [De Elskende]

At blive tiltrukket af nogen eller noget, intimitet, seksuelt samvær og at fejre en forbindelse eller interesse – Seksualitetskortet gør nydelsen af livets gaver til midtpunkt – med al den glæde, det bringer.

Seksualitetskortet symboliserer kærlighed, nydelse og støtte; ligger kortet omvendt, symboliserer det disharmoni, ubeslutsomhed og manglende lyst på livet.

 1. Paraden [Vognen]

Der er ingen grænser for, hvor langt vi kan nå sammen, når vi støttes af en bevægelse. Parade-kortet handler om at overvinde forhindringer og fremadrettet bevægelse, at nå mål og ikke stå alene i kampen for retfærdighed og lighed. Når du stråler af selvtillid, kan intet få dig ned med nakken.

Paradekortet symboliserer at håndtere udfordringer, at have kontrol og at have stolthed; ligger kortet omvendt, symboliserer det modstand og manglende kontrol.

 1. Ligestilling [Retfærdigheden]

Ligestilling for alle – uanset køn, race, identitet eller måde at udtrykke sig på. Dette kort er forbundet med etik og juridiske systemer – det tilskynder os også til at tænke nøje over, hvad vi projicerer ud i vores verden og hvilken uretfærdighed, der er i dens centrum.

Ligestillingskortet symboliserer ansvarlighed, konsekvens og forbundethed; ligger kortet omvendt, symboliserer det uretfærdighed og korruption.

 1. Det Ensomme Hjerte [Eneboeren]

Det er ikke let at sjælesøge, når du er alene; Det Ensomme Hjerte-kortet viser både de smukke og grimme sider ved at være på egen hånd. At finde indre styrke på egen hånd kan være svært: Datingverdenen er i sig selv en forhindring og kan opleves som ulidelig, når du er helt mutters alene. Men ud fra kortets kerne pulserer også en uophørlig besked: Det bliver bedre.

Det Ensomme Hjerte-kortet symboliserer at fremdyrke din egen følelse af at være til stede i dit eget selskab. Ligger kortet omvendt, symboliserer det ensomhed, isolation og at som person med minoritetsbaggrund at blive overvældet af frygt.

 1. Timeglasset [Skæbnehjulet]

Tidens ebbe og flod er ude af dine hænder – alt, hvad du kan gøre, er at afsætte dit aftryk på den bedste måde, du kan. Igennem tiden har vi været vidner til juridiske restriktioner og begrænsende love relateret til LGBTI+ miljøet – men ingen siger, at fortsat aktivisme og opbygning af fællesskab ikke kan flytte dette i retning mod en mere positiv kontekst. Som et sandkorn er du blottet over for overraskende tilbud og nye muligheder.

Timeglaskortet symboliserer forandring og afgørende øjeblikke; ligger kortet omvendt, symboliserer det uvelkomne ændringer og forsinkelser.

 1. Tyren [Styrken]

Nedbryd giftig maskulinitet! Stive kønsroller rives ned og udfordres med dette kort – Tyrekortet minder os om dette.

Tyrekortet symboliserer at fejre alle sider af sig selv, medfølelse og mod; ligger kortet omvendt, symboliserer det tvivl på en selv, svaghed og lav selvtillid.

 1. Kinksteren [Den Hængte Mand]

Kinksteren inspirerer dig til at udforske dine egne grænser – med din egen tryghed som ufravigelig førsteprioritet. Kreative måder at udtrykke og hygge dig på kan dukke op, hvis du en gang imellem tager en chance, når det drejer sig om at udforske måder at udtrykke dig selv på.

Kinkster-kortet symboliserer nysgerrighed, fordomsfrihed og at tage chancer; ligger kortet omvendt, symboliserer det udsættelse af gøremål og følelsen af at være emotionelt begrænset.

 1. Huset [Døden]

En vigtig fase i dit liv er ved at slutte, og en ny skal til at begynde. Du skal bare lukke en dør, så den nye kan åbnes. Omgiv dig med en støttegruppe – hvad enten den består af din selvvalgte familie eller ej – og du vil finde styrken til at holde ud og overkomme forhindringerne på din vej.

Huskortet symboliserer transformationens kraft og følelsen af ​​at høre til i et tæt forbundet miljø; ligger kortet omvendt, symboliserer det gentagelse af negative mønstre og frygt for forandring.

 1. Intersektionalitet [Mådehold]

At samarbejde og finde løsninger på konflikter og problemer inden for LGBTI+ miljøet er ikke nogen dans på roser – men Intersektionalitetskortet understreger vigtigheden af ​​at arbejde sammen og at se en række perspektiver repræsenteret – det være sig i samfundet, i din familie, på arbejdspladsen eller med venner og elskere.

Intersektionalitetskortet symboliserer balance, mådehold og problemløsning; ligger kortet omvendt, understreger det uenighed og brathed i livssituationer.

 1. Det Manglende Spejlbillede [Djævelen]

Repræsentation er vigtig – det kan være yderst ødelæggende for din selvopfattelse, når du hverken i medierne eller i dagligdags interaktioner ser din identitet eller dine livserfaringer afspejlet. Som konsekvens skaber depression og stress en negativ spiral, der forstærker forestillingen om, at du føler mangel på kontrol.

Det Manglende Spejlbillede-kort symboliserer en følelse af tab og negativ tænkning; ligger kortet omvendt, symboliserer det uafhængighed og at genvinde magt, at skubbe et negativt selvbillede væk.

 1. Det Sammenstyrtende Korthus [Tårnet]

Smertefulde processer, at trække ting op ved roden og personligt tab betyder også muligheden for en ny start. Det Sammenstyrtende Korthus handler i det store hele om ødelæggelse – men hvis du giver slip og kommer overlever vanskelige tider, viser kortet, at ved at tage afsked med potentielt giftige forhold og selvværdsproblemer kan du bane vejen for at bygge dig selv op fra bunden – ligesom et korthus.

Kortet symboliserer stridigheder og uventede, negative forandringer; ligger kortet omvendt, symboliserer det, at du med nød og næppe klarer den, og at du ser realiteterne i øjnene.

 1. Trekanterne [Stjernen]

Trekanterne symboliserer mørke kapitler i fortiden og den skade, vi bærer med os fra dem – men deres spidser kan pege mod bedre tider, at man aldrig accepterer vanskelighederne som de endelige svar. Ud fra smertefulde begivenheder kan du opbygge en stærkere udgave af din selvfølelse og dit miljø – men aldrig glemme erfaringerne fra tidligere.

Kortet Trekanterne symboliserer håb og helbredelse; ligger det omvendt, symboliserer det fortvivlelse og manglende håb.

 1. Skam [Månen]

Frygt og angst kan indhylle dit sind, når du skammer dig over din identitet – de belaster din mentale formåen; reaktioner på ubehagelige situationer skal tackles på en konstruktiv måde for at opnå en mere stabil sindstilstand.

Skam-kortet symboliserer uvished, forvirring og kompleksitet; ligger det omvendt, symboliserer det at overvinde frygt, besejre angst og at nå til et bedre sted mentalt set.

 1. Kraft [Solen]

I’ve got the power! En følelse af indre ro og positiv energi skaber grundlaget for, at du kan blive den allerbedste udgave af dig selv – det kan være anstrengende at skulle være synlig og på, så vær opmærksom på hadefulde bemærkninger og negative vibrationer, som kan følge i kølvandet.

Kraft-kortet symboliserer lykke, succes og optimisme; ligger kortet omvendt, symboliserer det indbildskhed og urealistiske forventninger.

 1. Den Indre Stemme [Dommen]

Selvrefleksion er forbundet med en opvågningsperiode; hvis dette gælder din forståelse af din egen kønsidentitet eller omhandler din seksualitet, fokuserer Den Indre Stemme-kortet på dit indre, følelsesmæssige landskab: på rejsen til accept og at finde indre ro i dine egne sandheder kan vejen være bumpet – husk at være god ved dig selv på din rejse.

Den Indre Stemme-kortet symboliserer opvågning og at reflektere over dig selv; ligger kortet omvendt, symboliserer det tvivl på dig selv og manglende evne til at lære af erfaringer.

 1. Frigørelse [Universet]

Den indre og den ydre verden – selvet og andetheden – mødes og kombineres via Frigørelseskortet. Det handler om at indse, at du måske er blevet defineret af et normativt samfund eller normative opfattelser – men gennem forestillingen om frigørelse kan du mentalt nå til et sted, der alene er dit, og som føles rigtigt. En måde, hvorpå du kan opnå en harmonisk selvfølelse, er ved at give noget tilbage til verden i det omfang, som passer dig og afspejler dig – du kan dele, hvad du har lært ved at have været igennem både gode og dårlige oplevelser, og hvordan det har formet dig som den person, du er i dag.

Frigørelseskortet symboliserer samhørighed og fuldendelse; ligger kortet omvendt, symboliserer det ufuldstændighed og tomhed.

 

Info

Billederne i denne artikel er skabt af Queer Tarot Cards. Det er et projekt, som fortæller Queer menneskers historier igennem tarotkort, og som bringer tarottens historier til live for LGBTI+ miljøet ved at bruge grundfortolkningnen af de traditionelle kort, men fjerne alle specifikke køn og hvid, ciskønnet representation for at gøre kortenes historier inkluderende og diverse. Flossy, fotografen og visinæren bag Queer Tarot Cards, er en nørdet, queer heks fra New Zealand. Tarot har sin oprindelse som historiefortælling, så ved at følge sin forfamilies arv fra den irske historiefortæller Seanchaí, begyndte de at indfange disse historier om queer personer, LGBTI+ minoriteter og deres spiritualitet i april 2017. 

Du kan se hele sættet og læse mere om projektet på www.queertarot.cards.com eller via Instagram på @queer_tarot_cards 

 

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden