Fra Polen med kærlighed: Velkommen til den nye organisatoriske næstforperson, Nina Matusik!  

En vigtig del af Copenhagen Prides struktur er de to næstforpersoner og kassereren, som alle bliver udpeget på det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen. I det kommende år fortsætter Lars Østergreen som kasserer og Tommy Petersen som politisk næstforperson, mens et nyt ansigt indtager rollen som organisatorisk forperson: Nina Matusik.  

Både Tommy og Lars er velkendte ansigter i Pride-bevægelsen, og deres respektive opgaver er uden tvivl i gode hænder. Udover sin rolle som kasserer er Lars også direktør for AIDS-Fondet og sidder i SLM’s bestyrelse, hvilket betyder, at han kan være med til at sikre de vigtige bånd mellem organisationerne, samtidig med at han holder overblik over økonomien i Copenhagen Pride. Tommy har sin baggrund i politik og har siddet i Københavns Borgerrepræsentation i mange år, så han har allerede en stor forståelse for, hvordan man navigerer i den politiske verden og hjælper den politiske forperson med at fremme Copenhagen Prides og vores miljøs interesser. Det gælder også på et internationalt plan, da Tommy også sidder i bestyrelsen hos ILGA-Europe, en organisation, som arbejder for politisk, retslig og social ligestilling for LGBTI+ personer i Europa og Centralasien.  

Nina Matusik blev først valgt ind i bestyrelsen i 2020 efter at have deltaget i et panel om LGBTI+ rettigheder i Polen under Pride Week det år. “Jeg tror, at jeg dengang var meget påvirket af situationen for LGBTI+ personer i Polen, og det er jeg stadig”, siger Nina, som selv er fra Polen. “Alle de frustrationer førte til, at jeg troede på, at jeg skulle have en stemme og råbe op, selv om jeg var i et andet land og følte, at det måske var meningsløst til tider. Under Pride det år mødte jeg en masse mennesker, som så mig i det aktivistiske lys.”  

At blive medlem af organisationen i 2020 betød selvfølgelig, at Nina lærte Copenhagen Pride at kende på et mildest talt hektisk tidspunkt. Mellem pandemien, WorldPride og de stadigt skiftende restriktioner blev bestyrelsesmedlemmernes opgave primært at finde kreative løsninger på problemer i takt med, at de opstod. “Efter min mening er det nok det, jeg vil se tilbage på i fremtiden og føle mig mest stolt over. Ikke fordi det altid har været fantastisk, men fordi det lykkedes os at overvinde alle disse uforudsigelige udfordringer, og fordi alle de fantastiske mennesker, der var involveret, fandt kreative måder at bringe fællesskabet sammen på,” fortæller Nina.  

To år og to generalforsamlinger senere træder Nina nu ind i rollen som organisatorisk næstforperson og afløser Caroline Thøgersen, som var den første person til at bære titlen, og som har gjort et flot stykke arbejde i det seneste år. I rollen vil Nina støtte den organisatoriske forperson og være til rådighed til sparring og samarbejde omkring driften af organisationen. “Jeg er meget taknemmelig og glad for at kunne være en del af det strategiske team som ung udlænding og kvinde!” siger Nina. “Jeg synes, det er meget vigtigt at holde beslutningstagerne i institutionen så mangfoldige som muligt.” Med hensyn til, hvad fremtiden bringer, er Nina enig i, at arbejdet kun lige er begyndt. “Jeg lærer meget af alle de mennesker, der har været involveret i Pride i mange flere år end mig. Uden at afsløre for meget, ser jeg frem til at kunne finde måder at holde traditionerne i live på, men samtidig få Pride til at føles frisk, indbydende, mere inkluderende og intersektionel og mest af alt FABULOUS!” 

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden