Kultur: Highlights

Temaet for Copenhagen Pride Week er i år COME TOGETHER, og det afspejles i kulturprogrammet, som byder på flere optrædener, hvor kunstnere er gået sammen om at skabe noget helt særligt til ære for publikum i løbet af ugen. Der vil også være begivenheder, som du selv er med til at skabe – eksempelvis en sing-along som vil samle alle på Pride Square i skøn forening. Derudover kan du blandt andet glæde dig til:

Anshita Koul

Fra Indien over Berlin og hele vejen til lille Danmark: Softwareingeniør og nu stand-up komiker, Anshita Kou (hun/de) gæster Copenhagen Pride Week! Hun er medskaber af Clit Comedy Club og medgrundlægger af Festrogen Comedy Festival i Luxembourg. Hun turnerer i øjeblikket med sit første soloshow på engelsk, “Little Too Much” som du kan se frem til at blive underholdt af mandag den 14. august kl. 19.30. Det foregår på Hjørnet.

Kærlig Hilsen Hadet

Hvis du endnu ikke har fået set forfatter og dramatiker, Tomas Lagermand Lundmes barske fortælling om at blive slået ned og rejse sig igen, får du nu chancen til Copenhagen Pride Week. Med Johannes Nymark i rollen som jeget i monologen, der bygger på Lundmes egne oplevelser med overfald, voldtægt og svigt, sætter vi scenen på Pride Square Hjørnet tirsdag den 15. august kl. 15.15. Efter forestillingen følger en dialog mellem Johannes Nymark, Tomas Lagermand Lundme og instruktør, Christoffer Berdal.

 

 

 

 

 

 

Foto: Therese Maria Gram

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

Det begyndte off-off-Broadway i New York i 1974, men anmeldere og publikum modtog truppen med så stor entusiasme, at de hurtigt blev et verdenskompagni, der turnerer kloden rundt. “The Trocks”, som er blevet kompagniets kælenavn, ligner intet andet balletkompagni: Det består nemlig af mænd, der danser “en travesti”, det vil sige i drag, og de udleverer alt, hvad der er komisk og selvhøjtideligt ved den klassiske ballets konventioner. Du kan få en forsmag på deres show tirsdag den 15. august kl. 17.15 på Pride Week Stage.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Zoran Jelenic

Foto: Camera Films

Den blå kaftan

Maryam Touzani og Nabil Ayouchs nænsomme queer drama vandt i 2022 den internationale kritikerpris på filmfestivalen i Cannes. Senere samme år blev filmen udvalgt som det officielle marokkanske bud på en Oscar, og det er der en grund til: Filmen skildrer med stor indlevelse forholdet mellem kaftanmageren, Halim og hans døende hustru, Mina, der snart må forholde sig til den spirende kærlighed mellem Halim og hans unge lærling, Youssef. Den blå kaftan vises i Grand Teatret onsdag den 16. august kl. 21.00. Husk at købe billet!

Kedde

Kedde (han/ham) byder på personlige og dybfølte tekster, der går lige i hjertekulen. Det kan Albert Bendix, fagansvarlig for Kulturgruppen hos Copenhagen Pride, bevidne: Han kneb en tåre allerede ved første nummer til Keddes headliner-koncert på Rust i maj, og der satte han sig for, at Kedde skulle være en del af kulturprogrammet til årets Copenhagen Pride Week. Det sagde Kedde heldigvis ja til, og han har også sagt, at han glæder sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Camilla Trine

3 HURTIGE TIL KEDDE

Temaet for årets Copenhagen Pride Week er COME TOGETHER. Hvad vil det sige for dig?
Jeg synes først og fremmest, at det er et virkeligt smukt tema, fordi det omfavner alle, uanset hvem man er. Pride er noget, som vi bærer i hver enkelt af os, men især også noget som skabes i flok. Med ‘come together’ tænker jeg selv mest på den kraft, der ligger i fællesskabet.

Hvilke erfaringer har du med at slutte dig sammen med nogen?
Jeg slutter mig næsten altid sammen med andre, når jeg laver musik. Jeg elsker at arbejde sammen med folk, som kan noget, som jeg ikke selv kan. Der er en stor frihed i at erkende, at man ikke kan gøre alting selv og derfor række ud til sine venner og sit netværk. Sådan får man det bedste resultat, tror jeg på.

Hvilken betydning har det haft for din musik?
Det har betydet, at musikken, som jeg får lavet, bliver bearbejdet af flere mennesker, som jeg stoler på. Det er en super god ting, fordi jeg gerne vil have, at min musik skal appellere mangfoldigt og ikke kun give mening for mig selv.

 

Kom og slut dig til Kedde søndag den 13. august kl. 21.00 på Pride Week Stage.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden