Leder: Mørke hilsner!

Af Mariya Alfa Staugaard, chefredaktør

Kære læser

I denne udgave af HeartCore skal det handle om DØDEN, og som det forhåbentlig vil stå klart, når du har læst magasinet, har vi nydt denne mulighed for at dykke ned i mørket. 

Vi har selvfølgelig tilgået denne udgave af bladet med en forståelse af, at døden er et tungt emne at snakke om – og at vi har et ansvar som medie for at sørge for, at vi håndterer emnet med respekt. Da vi diskuterede idéer til indhold, var det med fokus på at sørge for, at vi ikke skulle forsvinde fuldstændig ned i fortvivlelse og negativitet, men også skabe plads til lysere øjeblikke, både gennem humor og håb. Det har ikke været nogen nem balancegang, men processen med at skabe denne udgave har været lige så givende, som den har været udfordrende.

Noget af det, der gør det spændende at udforske et mørkt emne, er, hvor subversivt det kan være at træde ud af den pæne samtales rammer og sætte tænderne i noget, der føles forbudt.

Denne gang skal vi udforske vampyren som et af nattens queer monstre, stille stille spørgsmålstegn ved tropen ‘Bury your Gays’, genbesøge historien om aids i Danmark og lære en ting eller to om at skrive testemente. Vi bringer også endnu et uddrag fra en novelle af Ilya Kharkow og afrundet vores samarbejde for nu med et interview om død, prosa og håb.

Her til efteråret havde vi æren af at deltage i Danish Rainbow Awards som nominerede til Medieprisen, en kæmpe anerkendelse af, hvor langt vi er kommet med HeartCore. Rejsen har været skør, intens og lærerig – må den fortsætte på samme måde! 

God læselyst og forsinket glædelig Halloween fra HeartCore-redaktionen!

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden