Leder: Velkommen til Pride Week 2023!

Af Mariya Alfa Staugaard, chefredaktør (hun/hende)

For 13. gang er det mig en fornøjelse at byde dig velkommen til vores officielle magasin og til endnu en Copenhagen Pride Week! Denne udgave markerer også HeartCores tre års jubilæum. Der er sket meget, siden magasinet blev grundlagt i 2020 – verden ser i hvert fald lidt anderledes ud, end den gjorde dengang! Men igennem redaktionens hårde arbejde, dedikation og kreativitet har magasinet fundet sin stemme, og det er noget, vi er utroligt stolte af. 

Temaet for Pride Week 2023, såvel som denne udgave af HeartCore, er COME TOGETHER. Det er et simpelt udsagn med adskillige betydninger, og det virker kun passende med den dualitet, der er iboende i vores bevægelse. Pride er en fejring af mangfoldigheden og styrken i LGBTI+ miljøet, men også en demonstration for at understrege vigtigheden af de kampe, der stadig skal kæmpes. Og når vi inviterer dig til Come Together, er det en invitation til at tage del i glæden såvel som rettighedskampen.

Denne balance er tydeligt afspejlet i programmet for Copenhagen Pride Week den 12.-20. august. Med mere end 130 events forpligter vi os til at skabe rum for svære samtaler og for at lære af hinanden – såvel som for fest og fællesskab.

Det redaktionelle indhold søger på samme måde denne balance. Vi er stolte over endnu en gang at kunne præsentere Ilya Kharkōw, en forfatter fra Ukraine, der bruger sin prosa som et redskab til at bearbejde det absurde og frustrerende ved at leve gennem en krig. Vi vil også se nærmere på den ofte konfliktfyldte samtale om separatistiske rum – og argumentere for deres berettigelse. Vi vil gå tilbage i tiden til kunstværker fra det 17. til 19. århundredes Japan og opdage, hvordan datidens erotik mellem personer af samme køn kan ses gennem en nutidig linse. Vi har også talt med tre af Københavns LGBTI+ barer om vigtigheden af at skabe fælles rum og gøre dem mere sikre for alle. Alt det – og meget mere!

Frem for alt er Come Together en invitation. Til at se på hinanden med nysgerrighed, medfølelse og åbenhed, og til at turde afvise de fortællinger, der hellere vil splitte os ad end styrke båndene mellem os. Vi inviterer dig til at slutte dig til os – og vi ønsker dig en rigtig glædelig Pride!

  • På vegne af HeartCore-redaktionen
Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden