Leder: Velkommen!

Kære læser

Det er vores store fornøjelse at byde dig velkommen til HeartCore – The Official Copenhagen Pride Magazine. Dette er vores debut indenfor trykte medier, og hvad du ser foran dig, om du holder det i hånden eller har det på skærmen, er den allerførste udgave.

Tak for at åbne bladet og tage med os på denne rejse. Det har været en lang, krævende og sommetider hektisk proces, men vi glæder os over denne mulighed for at fremhæve og dele LGBTI+ stemmer.

Magasinet vil være tilgængeligt på engelsk i trykt udgave og på både dansk og engelsk online. Vi har truffet valget om kun at have den trykte version på engelsk, da vi ønsker at nå et så bredt publikum som muligt, samtidig med at vi begrænser den forurening, der kommer fra at producere fysiske udgaver, som ville være meget større, såfremt vi havde valgt at trykke bladet på begge sprog.

Det er også grunden til, at vi valgte KLS PurePrint som trykkeri, siden deres ”Cradle-to-Cradle” certifikat, som haves af kun tre firmaer i verden, gør dem til forgængere, når det kommer til miljøvenlighed i trykte medier.

Temaet for denne udgave af HeartCore er SOLIDARITET. 2020 har vist sig at være et år fyldt med udfordringer, både for vores miljø og for verdenen som helhed. Ekstraordinære situationer kræver ekstraordinære handlinger, og vi ønsker at gøre vores for at fordre følelsen af solidaritet, ikke blot med LGBTI+ miljøet, men også med andre marginaliserede grupper verden over, der i øjeblik oplever udfordringer og sorg.

Mens vi kigger frem mod Copenhagen Pride Week 2020, gør vi det med ønsket om at inkludere så meget af miljøet som muligt, ikke blot i København, men også i resten af landet. Vi ønsker at puste til solidaritetens flamme ved at opfordre folk til at tænke udover dem selv, til at overveje andre stemmer og levede virkeligheder. Som en organisation med så stor en platform og så stærk en stemme som vores, er det vores ansvar at bruge den til at skabe et rum for dem, der ikke ellers føler sig hørt.

Hvis vi skal forandre verden, må vi blive bedre til at forstå det store, forkromede og mangfoldige ”OS”. Vi drager ud på dette eventyr velvidende, at vi endnu ikke er så repræsentativ en redaktion, som vi stræber efter – med denne udgave opfordrer vi derfor også alle i miljøet, som føler, at de har en idé eller et koncept, som de vil dele, til at række ud. Vi vil gerne lytte, og vi vil gerne have, at HeartCore bliver noget, som hele Pride-miljøet kan føle ejerskab over.

Vi ønsker dig rigtig god læselyst!

Copenhagen Prides bestyrelse og HeartCore-redaktionen  

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden