Leder

Kære læser

Det er vores fornøjelse at byde dig velkommen til den anden udgave af HeartCore – Det Officielle Copenhagen Pride Magasin. En særlig velkomst til jer, der læser med for første gang; dette magasin er vores debut indenfor trykte medier og har ambitionen om at være en platform for alle de stemmer, der findes indenfor LGBTI+ miljøet, såvel som at opløfte og give styrke til disse stemmer.

I hver udgave af bladet har vi valgt et overordnet tema, som fungerer som den røde tråd, der leder dig igennem indholdet. Temaet for denne udgave er FAMILIE. Familie er fantastisk, komplekst, rodet, sårbart, og mest af alt noget, der kommer i alle former og udgaver. Familie kan være forbundet gennem blod, men kan også opstå gennem sammenhold. Især i et marginaliseret miljø som vores er der mange, der har måtte søge efter andre personer end dem, de voksede op med, for at finde den accept, man ønsker i en familierelation. Det kan være forbundet med sorg, men også noget smukt – og det er aldrig for sent at finde et miljø, der vil omfavne dig, som du er.

En familie kan opstå, når et nyt liv bydes velkommen, eller når et gammelt liv forlades til fordel for noget, der føles som hjem. Familie kan være en sikker havn eller et stormfuldt hav.

For nogen er familie de valgte miljøer, de finder senere i livet, mens andre har familier, der altid har været der. Endnu andre har en familie i den mere traditionelle forstand, såvel som et miljø, de anser som værende lige så tætte. Med denne udgave af HeartCore ønsker vi at fortælle nogle af disse familiers historier.

Mens vi bevæger os hen mod vinteren, ønsker vi at engagere os i de ting, der forbinder os og bringer os tættere sammen. Det har været et ustabilt år på flere måder, end man kan tælle til, og vi står stadig overfor usikkerheden omkring, hvad fremtiden bringer, og hvordan vi bedst bekæmper den konstant voksende modstand mod menneskerettigheder. For nogen er det en konstant kilde til angst, og det skaber et behov for at tage vare på hinanden imellem de kampe, der må kæmpes imod homo- og transfobi, sexisme, racisme, fascisme, misogyni og andre former for undertrykkelse.

Vi håber, at du vil nyde at læse om familiestrukturens historie, familie der opstår i undergrundsmiljøer, udfordringer ved at starte en familie som LGBTI+ person, og mange andre temaer og tanker. Endnu engang inviterer vi dig til at række ud til os, hvis du har noget, du vil bidrage med til HeartCore, om det er konstruktiv kritik eller en idé til den næste udgave af bladet. Dette magasin tilhører os alle sammen, og det arbejder vi hårdt for at efterleve.

Rigtig god læselyst!

                          Copenhagen Prides bestyrelse og HeartCores redaktion

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden