QueerPlus er temaet for Winter Pride 2023!

Winter Pride er en begivenhed, der opfordrer os til at rykke nærmere, lytte og lære af hinandens erfaringer. Med det i tankerne er vi nu klar til at præsentere temaet for næste års første Pride-event: QueerPlus.  

QueerPlus er en udforskning af overlappende identiteter og intersektionalitet. Det handler om at anerkende de ting, der er unikke for vores oplevelser som LGBTI+ personer ud over vores seksuelle orientering og kønsidentitet og åbne op for en samtale om, hvordan vi alle oplever verden forskelligt. At forstå vores forskellige perspektiver er en vigtig del af at forstå vores fællesskab – og i sidste ende bringer det os tættere sammen. Dette er afgørende i en tid, hvor så mange ønsker at skabe splid og splittelse.

QueerPlus tager intersektionalitet til et nyt niveau ved at fremhæve og fokusere på krydsfelter, der ofte overses, såsom mental sundhed, socioøkonomisk status eller usynlige handicap. QueerPlus udfordrer normen og vil give os mulighed for også at overveje disse intersektionaliteter på en positiv måde. Temaet giver os mulighed for at inkludere forskellige stemmer og oplevelser i et bredt Kultur- og Menneskerettighedsprogram samt vores officielle magasin HeartCore.

Vi inviterer dig til at overveje, hvordan QueerPlus-temaet gælder for dig eller for dine omgivelser. Som mennesker er vores oplevelser gennem livet formet af et kalejdoskop af overlappende identiteter, og vi ønsker at give vores miljø muligheden for at anerkende, fejre og forstå disse identiteter. Vi ønsker at skabe ikke bare et trygt rum, men et modigt rum, hvor folk føler sig i stand til og trygge ved at tale om disse oplevelser og intersektionelle identiteter.

Gennem QueerPlus kan du forvente at høre oplevelser såsom:

  • Fra autister, hvis oplevelse af Pride er meget forskellig fra neurotypiske deltagere
  • Fra en person, der har en ansigtsmisdannelse, der taler om vanskelighederne ved datingapps
  • LGBTI+ personer, der har været socialt isolerede, og bliver udelukket fra mainstream fællesskaber
  • QueerPlus vil også fortsætte som et tema på den anden side af Winter Pride. Vi vil bruge det under fremtidige Copenhagen Pride-arrangementer til at minde os selv og vores miljø om de uendelige intersektionaliteter og behovet for at anerkende de behov, de bringer med sig. Vi ønsker, at QueerPlus skal være vores manifest for inklusion, ved Winter Pride 2023 og mange Prides fremover.

INFO:

Winter Pride Week 2023 finder sted fra den 20.-25. februar. Følg med på vores hjemmeside og sociale medier for de seneste opdateringer.

 

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden