Små forfattere

Foto: Luke Lung

Af Mie Hald

Da jeg debuterede i 2016, havde jeg ingen idé om, hvor svært forfatterlivet er at navigere i. Det er vigtigt at hjælpe hinanden, og jeg er så glad for at få mulighed for at præsentere nogle af de små – eller mindre – danske, queer forfattere, jeg synes, du burde kende til!

For at indsnævre og fokusere listen, satte jeg nogle krav: Der skulle være tale om forfattere, der var LGBTI+, havde udgivet mindst ét selvstændigt værk i eget navn/pseudonym, udgav på det danske marked, og som ikke var prisbelønnede eller ofte fik tid i medierne.

At blive udgivet i en novellesamling gør dig også til forfatter, og jeg vil anbefale alle boginteresserede læsere til at tage et kig på Forlaget Klippes Kunsten at Være Dig Selv, en queer antologi af queer forfattere. For nye anbefalinger kan du finde redaktionens egne favoritter her i magasinet, eller du kan tage forbi Buens Bogcafé, næste gang turen går til Nordjylland!

INFO

KONKURRENCE: Vind ‘Kunsten at være sig selv’. 

Vi har været så heldige at få doneret et eksemplar af antologien ‘Kunsten at være sig selv’ fra Forlaget Klippe – og den kan blive din! Følg Copenhagen Pride på Instagram, hvor vi snart vil offentliggøre konkurrencen. 

Idéen bag ‘Kunsten at være sig selv’ startede med en undren over, hvad Danmark har at byde på fra queer-stemmer, hvad de kan skabe og hvilke typer historier, de kan fortælle os. Det færdige produkt endte med 22 bidrag fra 22 forskellige queer-personer, der hver har skabt en historie. Læs mere på forlagetklippe.dk.

Aaiún Nin (de/dem)

Nyeste udgivelse: På Min Huds Sorthed

Aaiún skriver, fordi der er en seriøs mangel på sorte, queer stemmer i litteraturen. De vil gerne bidrage til nuancerne af de forskellige historier og hjælpe feltet med at vokse. Aaiún siger selv: “I write for Black people.”

Instagram: @aaiun_nin

Salina Schjødt Larsen (hun/hende)

Nyeste udgivelser: Jagten på De Sidste Ønsker-serien, Unge Helte-serien

Salina er en queer kvinde i 30’erne, som primært skriver i de fantastiske genrer målrettet børn og unge. Letlæsning er hendes favorit, for hun elsker udfordringen med at skrive store historier med små ord! Repræsentation er ikke et tema, men en underspillet vigtighed.

YouTube, Instagram, Facebook, Twitter: @Skrivekrampe

 

Luna Harley (hun/hende)

Nyeste udgivelse: Bare Alice

Luna er 34 år og bor med sin hustru, Julie, og deres kat, Ozzy. Siden hun som 10-årig fik sin første dagbog, har der været behov for at skrive alt ned, og i dag er det primært YA-realisme, der er i fokus. L’et i LGBTI er altid en del af hendes historier, men handlingen er ikke centreret omkring seksualitet.

Instagram, TikTok: @Lunaharleyforfatter

Ivy-Oak Bech Charlton (de/dem)

Nyeste udgivelse: Bål for Begyndere i antologien Kunsten At Være Sig Selv

Ivy-Oak skriver mest fantasy og variationer af sci-fi, men realisme sniger sig også ind. De skriver de tekster, de selv gerne ville have haft som barn og ung, men har også blikket mod voksne. For dem er det vigtigt at skabe et mangfoldigt og nuanceret persongalleri, og som en del af deres aktivisme er trans- og kønsdiverse karakterer altid en del af deres skriveunivers.

Instagram: @TankerOmKon

Hjemmeside: www.ivy-oak.biz

 

Gry Stokkendahl Dalgas (hun/hende)

Nyeste udgivelse: At performe transkønnet vrede

Gry skriver skønlitterære værker, der ofte er forskellige arter af genrehybrider. Særligt det omskiftelige og regelbrydende interesserer hende meget – al hendes skrift er politisk, og med sine bøger ønsker hun at række ud til læseren: “At røre nogen er for mig lig med aktivisme.”

Hjemmeside: www.grystokkendahldalgas.com

Simon Zanders (han/ham)

Nyeste udgivelse: Sortørnens Øje

Simon er vokset op med kærlighed til fantasy. Magiske verdener var et frirum, selvom ingen af karaktererne lignede ham. Først da han selv begyndte at skrive, fik han øjnene op for de muligheder for at spejle sig selv, der var. Nu skriver han primært fantasy med en queer vinkel, selvom det ikke nødvendigvis er et tema i bøgerne.

Instagram: @Simonzanders

Hjemmeside: simonzander.dk

Alexandra Vinther (hun/hende)

Nyeste udgivelse: Ellen Knivsbærer – Den Skibbrudne

Alexandra har en forkærlighed for de fantastiske genrer, selvom hun gerne blander den med historie, og hun har udgivet to noveller før sin første roman. Den introverte kunstner har gennem hele sit liv følt sig anderledes, men i efteråret 2019 fandt hun, i en alder af 39 år, ud af, at hun er aseksuel og aromantisk.

Instagram: @forfatteralexandravinther

Facebook: Forfatter Alexandra Vinter

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden