Søges: Fagansvarlig for Pride Art

Copenhagen Pride er Danmarks største, mest farverige og mangfoldige menneskerettighedsmanifestation og har i mere end 25 år bragt kampen for ligestilling og mangfoldighed ud i Frederiksbergs og Københavns gader. 

Efter to vellykkede år med vores kunstområde, søger vi nu en fagansvarlig for Pride Art til at lede Pride Art-projektet i de kommende år. Som den ledende kontaktperson mellem Copenhagen Pride og Danmarks Queer kunstmiljø leder vi efter en person, der har stor interesse for, og måske endda erfaring inden for kunstens verden, og et engagement i at øge synligheden af LGBTI+ kunst. 

Pride Art er en platform og et læringsrum, hvor kunst, kunstnere og offentligheden mødes i en dialog om identitet, køn og seksualitet med udgangspunkt i kunsten. Udstillingsrummet kan f.eks. danne rammen om foredrag, filmfremvisninger, debatfora, workshops, artist talks og performances og meget andet. 

Den fagansvarlige for Pride Art er en frivillig rolle, men er en central del af vores fagansvarlig-team, som mødes regelmæssigt i løbet af året for at udtænke, planlægge og levere vores arrangementer. 

Centrale ansvarsområder 

 • Udarbejde en projektplan for afviklingen af Pride Art-udstillingen
 • Sikre kunstnerisk kvalitet og forskelligartet repræsentation af LGBTI+ kunstnere 
 • Organisere og administrere frivillige fra Pride Art gruppen, samt rekruttere flere til gruppen
 • Budgetstyring 
 • Koordinere udstillingsplanlægning i samarbejde med Pride Art gruppen og Copenhagen Prides produktionsteam
 • Være et aktivt medlem af vores fagansvarlig-team, deltage i og bidrage til møder i løbet af året og samarbejde med de ansatte i vores sekretariat.

For at opfylde rollen som fagansvarlig for Pride Art, forventer vi at du kan lægge frivilligtimer løbende i løbet af året og deltage i et månedligt møde med de andre fagansvarlige.

Under Pride-ugen i august vil vi have brug for, at du arbejder flere timer, når Pride Art-udstillingen er i gang. Det kan være, at du ønsker at tage fri fra din fuldtidsbeskæftigelse, hvilket der er et budget til rådighed for, og der kan udbetales løn til. 

Det er en fordel hvis du har erfaring med

 • Planlægning og tilrettelæggelse af kunstudstillinger eller andre arrangementer
 • Kendskab til LGBTI+ historie i en kunstnerisk sammenhæng, eller erfaringer som udøvende kunstner
 • Erfaring med at arbejde i en organisation, der er ledet af frivillige, og med at lede et hold af frivillige 
 • Erfaring med at arbejde i et miljø, hvor tempoet er højt og der til tider er stressende, og evne til at bevare roen og til at skabe ro i vanskelige situationer 
 • Stort engagement i LGBTI+ lighed, menneskerettigheder og inklusion 
 • Flydende dansk og engelsk

Ansøg om at blive vores fagansvarlige for Pride Art 

Send dit CV med en e-mail med en begrundelse for, hvorfor du mener, at denne rolle er den rigtige for dig, og hvad der motiverer dig til at blive en del af Copenhagen Pride-teamet, til Benjamin Hansen (organisatorisk forperson) på [email protected] senest den 7. januar 2024.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden