Udtalelse fra Copenhagen Pride vedr. Nørrebro Pride

Kære venner! 

Copenhagen Pride og Nørrebro Pride er to vidt forskellige organisationer med vidt forskellige måder at kommunikere på. Vi sameksisterer – men vi samarbejder faktisk slet ikke. 

Vi oplever i disse dage, hvor vi i øvrigt er i fuld gang med at afholde det globale event WorldPride i København, at debatten og medieinteressen har svært ved at nå ud over Nørrebro, hvilket vi er kede af. Nørrebro Pride har afholdt en fest i sidste weekend forbeholdt en specifik marginaliseret minoritetsgruppe, hvilket har medført, at nogle mener, der var tale om eksklusion, diskrimination og sågar racisme. Det har vakt mediernes og ikke mindst de sociale mediers interesse. Debatten er relevant, og kalder på en dybere forståelse og dialog, mere end den kalder på forhastede konklusioner og splittelse. 

Nørrebro Pride har ikke ønsket at udtale sig omkring dette og har ikke medvirket i interviews, og vi står fast på, at vi ikke vil tage del i en kritik rettet mod Nørrebro Pride og deres kommunikative beslutninger, så længe de ikke selv er tilstede og ønsker at forklare sig nærmere. 

Hos Copenhagen Pride har vi en anden tilgang, vi ekskluderer ikke særlige grupper. Her er alle velkomne – præcis som det altid har været. Nørrebro Pride er på sin vis opstået som et modsvar til os – et alternativ for personer der ikke føler sig set og hørt tydeligt nok i vores mainstream tilgang, og det ser vi intet problem i. At vi ser forskelligt på en del ting er ingen hemmelighed, og vores måder at italesætte tingene på er også meget forskellig. Men udfordringerne er reelle og ønsket om at skabe synlighed og positiv forandring deler vi. Vi deler også navnet “Pride” hvilket gør, at vi let bliver forvekslet eller blandet sammen i farten. Vi er – som sagt – to vidt forskellige organisationer. 

Tiden lige nu – i disse dage – er ikke til splittelse eller voldsomme anklager der baserer sig på semantik eller på misforståelser og faktuelle fejl. Tiden er til at skabe forståelse, sammenhold og positive resultater.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden