Vi undskylder for vores dårlige kommunikation

Vi anerkender, at den måde, vi har kommunikeret på om situationen i Israel og Palæstina, fra Copenhagen Winter Pride og til nu, har været utilfredsstillende. Det har medført forvirring og nervøsitet blandt vores partnere og i offentligheden. Vi skulle have været mere åbne og direkte i vores dialog med jer, og det er vi kede af. I fortjener bedre fra vores side. 

Vores kommunikation var fyldt med fejl, da vi i februar sagde, at vi ville stille spørgsmål til vores partneres aktiviteter i Israel og Palæstina. Vi stiller ikke spørgsmål eller krav til vores partnere om Israel eller Palæstina, så det var dårligt formuleret af os. Når vi nævnte vores partnere i relation til Israel og Palæstina, var det for at forsikre de, som havde en bekymring i den retning om, at dette naturligvis var dækket af vores praksis og etikpolitik. Og for at sige det helt tydeligt: Copenhagen Pride vælger ikke side i konflikten, og vi beder ikke vores partnere om at gøre det heller. 

Gennem mere end 10 år har vi spurgt ind til vores partneres forretningsaktiviteter for at sikre, at vi passer godt sammen og danner et meningsfyldt partnerskab. Dette er ikke særligt for Copenhagen Pride, men er en praksis, som er normal standard i de fleste Pride-organisationer kloden rundt, såvel som i de fleste andre menneskerettighedsorganisationer. I 2022 introducerede og offentliggjorde vi en etikpolitik for at give partnerskabsprocessen en klarere struktur. Den er omfattende og er den eneste etiske fordring, vi stiller til vores eksisterende partnere, som allerede har tilsluttet sig den, samt til nye partnere når vi indgår et partnerskab.

Copenhagen Pride er stolt af at arbejde med kommercielle partnere og sætter pris på de forskelligartede bidrag, de yder til vores aktiviteter, til vores organisation og til vores miljø. Vi er oprigtigt kede af, at vi har skabt tvivl om disse partnerskaber, og vi vil gøre vores yderste for at skabe et fornyet tillidsfuldt samarbejde. Vi ser frem til at afholde Copenhagen Pride Week i august i samarbejde med vores skattede partnere.

For kontakt til Lars Henriksen, kontakt venligst Michael Feder fra Have Kommunikation på mobil: 22434942 eller e-mail: [email protected].

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden