Copenhagen Pride ser dobbelt med to nye næstforpersoner

Ved Copenhagen Prides generalforsamling tidligere på måneden blev det enstemmigt vedtaget, at den eksisterende post som forperson erstattes, og foreningen får to helt nye: En organisatorisk forperson og en politisk forperson.

Ved Copenhagen Prides generalforsamling tidligere på måneden blev det enstemmigt vedtaget, at den eksisterende post som forperson erstattes, og foreningen får to helt nye: En organisatorisk forperson og en politisk forperson.

Det er en langt større Copenhagen Pride, man oplever i dag, end for blot fem år siden. Foreningen er i stor økonomisk og organisatorisk vækst, og det afspejler sig oprustningen af bestyrelsens muskler. I sidste uge mødtes den nye bestyrelse for første gang for at konstituere sig med de nye roller.

”Vores organisation vokser. Samtidig har vi en ambition om at være talerør for så mange som muligt. Jeg tror, at vi både kan være større, men også meget bedre. Det handler om at inkludere langt mere og have flere hænder, der kan tage fra og løfte bredere,” siger organisatorisk forperson Benjamin Hansen.

Nye politiske kræfter

Tommy Petersen fra Københavns Borgerrepræsentation er indvalgt som ny politisk næstforperson. Med sit omfattende politisk netværk, vil Tommy sparke døren ind hos politikerne, kræve indflydelse og støtte den politiske forperson i arbejdet med at skabe størst mulig LGBTQIA+ fokus på det politiske niveau.

“Copenhagen Prides store vækst kræver en styrket professionalisering af bestyrelsesarbejdet, som jeg ser frem til at bidrage til. Samtidig kræver det også en øget interessevaretagelse på politisk niveau, hvor jeg glæder mig til at kunne bruge min erfaring til at bygge endnu stærkere broer,” siger Tommy.

”Vores organisation vokser. Samtidig har vi en ambition om at være talerør for så mange som muligt. Jeg tror, at vi både kan være større, men også meget bedre. Det handler om at inkludere langt mere og have flere hænder, der kan tage fra og løfte bredere."

Som organisatorisk næstforperson indtræder Caroline Thøgersen, der har siddet som næstforperson i Copenhagen Prides bestyrelse i det seneste år. Caroline har erfaring som projektleder og vil være med til at strømline Copenhagen Prides arbejdsgang og holde styr på tropperne indefra.

”Ambitioner og arbejdsvilje har aldrig manglet i organisationen, men netop derfor er det vigtigt, at vi finder nogle gode processer for, hvordan vi bedst løfter i flok. Jeg ser frem til at bruge min erfaring til at understøtte det arbejde, som alle de fantastiske ildsjæle ligger i organisationen,” siger Caroline.

Udvikling kræver ansvar

Foreningens økonomi har i de seneste år vokset sig både stor og sund, og som kasserer indtræder nu Lars Østergreen, der til dagligt sidder som direktør i AIDS Fondet.

I den nye struktur vil alle bestyrelsesmedlemmer få ansvarsområder, som matcher deres kompetencer og på den måde vil både den organisatoriske og politiske muskel blive forstærket i Copenhagen Pride.

”Samtlige bestyrelsesmedlemmer ser frem til at rulle ærmerne op og fortsætte arbejdet for LGBTIQA+ rettigheder i Danmark året rundt. Vi står med et stærkt hold,” fortæller Benjamin Hansen.

Faktaboks

Copenhagen Pride:

  • er gået fra en økonomi på 800.000 til ni millioner kroner de sidste 9 år
  • engagerer mere end 500 frivillige under Pride Week i august
  • gennemfører 35 aktivitetsdage om året
  • har 14 fagansvarlige med hver deres ansvarsområde
  • afvikler mere end 100 egne events under Pride Week såvel som eksterne events
  • var i 2021 vært for WorldPride, en gigantisk fejring af LGBTQIA+ lighed og menneskerettigheder.
Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden