Bestyrelsen Copenhagen Pride

Copenhagen Pride styrker organisationen med ny bestyrelse

I går afholdt Copenhagen Pride foreningens første generalforsamling i de nye lokaler på Farvergade. Bestyrelsens beretning bar præg af de to særlige omstændigheder i det seneste år: Coronapandemien og megaeventet Copenhagen 2021.

To nye forpersons-poster
Generalforsamlingen gennemførte en vedtægtsændring, der medfører, at den eksisterende post som forperson erstattes, og Copenhagen Pride får to helt nye forpersons-poster: en organisatorisk forperson og en politisk forperson. Dette ønskede bestyrelsen, for at kunne styrke organisationen i den rivende udvikling, Copenhagen Pride er i og har set i de seneste år.

Benjamin Hansen blev valgt som Organisatorisk forperson og mangeårige forperson, Lars Henriksen, som Politisk forperson.

”Jeg tror, at vi kan fortsætte vores store vækst, men samtidig også blive langt bedre. Det er derfor også vigtigt, at vi fordeler ansvaret, så vi eksempelvis har kapacitet og organisatorisk muskel til at tage os af vores mange frivillige og partnere,” fortæller nyvalgte organisatorisk forperson Benjamin Hansen.

WorldPride og coronapandemien tog fokus i 2021
”WorldPride med København som vært blev født i Copenhagen Pride i 2014 og har udviklet sig sammen med Pan Idræt til det internationale megaevent Copenhagen 2021. Det lykkedes os at gennemføre eventen i august, mens landet var mest muligt åbent. Malmö Pride var med som partner, og der var aktiviteter på begge sider af Øresund”, fortalte Lars Henriksen under bestyrelsens beretning.

 I alt var der over 1.200 organiserede events over ti dage, arrangeret af både Copenhagen 2021 og de mange partnere. Publikums opbakning var langt større, end organisationen havde turde håbe på,o g sidst i planlægningsfasen strømmede også frivillige til projektet.

Bestyrelsen Copenhagen Pride

Den eksisterende post som forperson erstattes, og Copenhagen Pride får to helt nye forpersons-poster: en organisatorisk forperson og en politisk forperson. 

”Vi er stolte af det program, vi stablede på benene i en periode, hvor nærmest alt var lukket ned. Det kunne ikke have ladet sig gøre uden de frivillige. Fra Copenhagen Pride skal der lyde en massiv tak til alle, som var frivillige. Det er beviset på, at Pride ikke laver sig selv, vi laver det i fællesskab, og vi er afhængige af alle bidrag,” sagde Lars Henriksen på generalforsamlingen.

Nye og kendte ansigter i bestyrelsen

Bestyrelsen blev udvidet med en enkelt person, som en del af den organisatoriske udvikling. Indvalgt blev: Brian Allesøe, Lai Christian Balsig, Nina Matusik og Tommy Petersen. Fombu Asaha var stillet op som suppleant og blev ligeledes valgt ind.

Den nye bestyrelse modtog applaus fra generalforsamlingen og efter et ganske kort eventuel-punkt takkede den politisk forperson Lars Henriksen, som benyttede lejligheden til at sige tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer, Charlotte Simonsen og Carsten Pedersen, for deres arbejde og engagement i bestyrelsen.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden