Copenhagen 2021 vinder en Danish Rainbow Award

Denne artikel blev oprindelig bragt på Copenhagen 2021s hjemmeside.

Copenhagen 2021 WorldPride og EuroGames er blevet anerkendt af Danish Rainbow Awards med juryens ærespris.

Ved en funklende ceremoni i Københavns ikoniske Cirkusbygning var mere end 30 medlemmer af Copenhagen 2021-teamet samlet, da det blev annonceret, at juryen havde besluttet at anerkende begivenheden for den effekt, den havde, ikke mindst i skyggen af den globale pandemi.

WorldPride og EuroGames omfattede mere end 1.300 arrangementer på tværs af 11 dage i august, i både København og Malmö. Omkring 250.000 mennesker menes at have deltaget i arrangementer, med internationale besøgende fra mere end 70 lande.

Pan Idræt havde licensen til EuroGames fra EGLSF og Copenhagen Pride havde licensen til WorldPride fra InterPride. De to organisationer dannede Copenhagen 2021 for at afholde arrangementerne.

Som svar på æren sagde Christian Bigom, formand for Pan Idræt:

Da vi begyndte at tænke på at bringe EuroGames til København, kunne vi aldrig have forestillet os de kompleksiteter, der ville blive skabt på grund af pandemien. Det, vores hold leverede – især de 22 sportsturneringer – var helt utroligt, og det er opmuntrende, at denne indsats er blevet anerkendt af Danish Rainbow Awards. På vegne af Pan Idræt, tak til alle dommerne!

Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride, udtaler:

På trods af udfordringerne lykkedes det os at levere en enormt forskelligartet WorldPride med det største kultur- og menneskerettighedsprogram nogensinde, og vi har skabt en arv efter vores globale begivenhed, der fokuserede på lighed, kærlighed, menneskerettigheder og sport. Det gjorde vi for København, for Danmark, for Skandinavien og for verden, og vi er så glade for at blive anerkendt af Danish Rainbow Awards. Af hjertet tak!

Katja Moesgaard, forperson for Happy Copenhagen, udtaler:

Jeg ved, at jeg kan tale på vegne af alle medarbejdere og frivillige, når jeg siger, at vi er beærede og taknemmelige over for Danish Rainbow Awards for at anerkende vigtigheden af Copenhagen 2021 WorldPride og EuroGames, og den arv, vi efterlader. Vi ønskede at skabe et arrangement, der virkelig viser, hvorfor København så ofte er nævnt som en førende by for LGBTI+ personer, og på trods af udfordringerne er vi stolte af det, vi har opnået sammen.

Jeg vil især gerne takke vores partnere og sponsorer, uden hvis støtte vi ikke kunne have leveret denne utrolige begivenhed. Fra store til små virksomheder, fra danske SMV’er til store multinationale selskaber, viste vores partnere og sponsorer virkelig deres LGBTI+-medarbejdere og kunder, at ‘you are included’. 

Danish Rainbow Awards bliver sendt på TV2 Zulu.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden