Drag Night, koncerter og Pride Parade – Copenhagen Pride løfter sløret for dele af årets program!

Fra den 10. til 18. august vil Copenhagen Pride igen bringe regnbueflag, mangfoldighed og summende liv til byens gader. Rådhuspladsen omdannes til Pride Square med events og DJ’s hver aften, den ikoniske Drag Night vender tilbage og traditionen tro vil ugens højdepunkt, Pride-Paraden, marchere gennem byen lørdag den 17. august. I dag offentliggøres dele af årets program. Det fulde program for Copenhagen Pride 2024 offentliggøres mandag den 22. juli.

København indhylles i farver, når Copenhagen Pride vender tilbage med et program, der rummer, rammer og favner bredt. I dag kan Copenhagen Pride med stor glæde løfte sløret for flere dele af programmet, mens det komplette program offentliggøres den 22. juli.

Forperson for Copenhagen Pride, Benjamin Hansen, udtaler:

“Vi er utroligt glade for at kunne præsentere de første dele af programmet for Copenhagen Pride 2024. Årets program byder på en bred vifte af aktiviteter, der spænder lige fra inspirerende debatter, familie-Pride til musikalske optrædener og selvfølgelig vores ikoniske Parade. Vores fantastiske frivillige har arbejdet hårdt for at sikre, at der er noget for alle, og vi ser frem til at fejre mangfoldighed, kærlighed og fællesskab – det er fortsat vigtigt i en tid, hvor hadforbrydelser og diskrimination stadig finder sted og anti-LGBTI retorik er stigende. Copenhagen Pride 2024 bliver en fejring af os alle, som I ikke vil gå glip af!”

Pride Square: Pridens bankende hjerte

Rådhuspladsen omdannes til Pride Square, der vil være åben hver dag fra lørdag den 10. til lørdag den 17. august med aktiviteter hver aften.

Åbningslørdag er der community- og jubilæumsfejring for SLM (50 år), Pan Idræt (40 år),Tegnbuen (40 år) og hele Pridens community. Søndag til tirsdag aften kurateres programmet af Pridens Kulturteam, og det vil bl.a. indeholde koncerter, performance art, modeshow med transpersoner, danseworkshop og moderne scenekunst fra KLANG. Onsdag og torsdag aften er programmet sammensat af Pridens Ungeteam, hvor man blandt andre kan opleve Dejah Makar, Marek Azoulay og Sedric Perry, der alle er garanter for fest på scenen.

Fredag aften vender Copenhagen Pride’s ikoniske Drag Night tilbage, og lørdag aften vil det store Pride-show finde sted – i år med ‘KIKI CLUB & Ida Corr’ som hovednavn. Man vil også kunne opleve ‘Oslo Faggotkor’ og andre danske og internationale kunstnere, der snart annonceres.

Pride Square vil igen i år have et community-telt, hvor LGBTI+-organisationer kan afholde arrangementer og mødes med miljøet. Der vil desuden også være et debat-telt, der vil huse mere end 30 menneskerettighedsdebatter mellem aktivister, politikere etc., som deltager fra hele verden. Andre community-aktiviteter tæller desuden en fotoudstilling (mere info kommer senere) og meget mere.

Pride-weeks højdepunkt: Pride Parade

Den legendariske Pride Parade løber i år af stablen lørdag den 17. august. Køretøjerne i Paraden vil for andet år i træk udelukkende være elektriske, og traditionen tro vil organisationer, der fejrer et jubilæum, føre an. I år forventes 30.000 mennesker at marchere fra Frederiksberg Rådhus til Pride Square.

Ansøgninger til Paraden fra organisationer, grupper fra miljøet og Pridens partnere modtages indtil i morgen torsdag den 20. juni 2024. Klik her for mere information og for at ansøge.

Vi fortsætter med pride

Med årets tema #withPride understreger Copenhagen Pride, at der fortsat er et stort behov for, at LGBTI+-personer kan bruge Pride som en mulighed for at styrke fællesskabet i en tid, hvor både anti-LGBTI retorik og hadforbrydelser er stigende over hele verden. Ny forskning viser blandt andet, at næsten halvdelen af alle LGBTI+-personer i Danmark har oplevet diskrimination inden for det seneste år.

Miljøet har med stor tilslutning deltaget i årets #withPride kampagne, som vil blive vist på Clear Channel-skærme over hele Danmark, på Copenhagen Pride’s sociale medier og omkring Pride Square. Her deler personer fra miljøet, hvad de gør med Pride / #withPride.

Det fulde program for Copenhagen Pride 2024 offentliggøres mandag den 22. juli.

Armbåndet går snart i salg hos 7-Eleven over hele Danmark, hos Flying Tiger og Lagkagehuset-butikkerne i København samt på Copenhagen Pride’s hjemmeside.

For mere information, kontakt venligst:
Amalie Søndergaard – [email protected] – 2858 8150

Pic Marta Papp

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden