Leder

Af Mariya Alfa Staugaard, chefredaktør
Fotograf Daniele Colucci via Unsplash

Kære læser

Tak for at åbne den første udgave af HeartCore i 2023. Vi har glædet os til at vise dig, hvad vi har arbejdet på i denne omgang!

Temaet denne gang er QueerPlus, hvilket også er temaet for Copenhagen Winter Pride Week 2023. Ideen med dette tema er at sætte intersektionalitet øverst på dagsordenen og undersøge de oplevelser, der former de vidt forskellige liv, vi lever som LGBTI+ personer.

Som minoriteter ved vi, at det at tilhøre et miljø er noget, der binder os sammen. Det bliver ofte understreget, med rette, når vi taler om sammenhold, solidaritet og fællesskab. Men det er også essentielt at kigge nærmere på de krydsfelter, der former vores liv på forskellige måder. Ikke for at splitte os ad, men for at vi kan få øje på det fulde spektrum af menneskelighed, som vi alle indeholder. Vores forskelle kan gøre os stærke; men de er også en vigtig del af at anerkende, at den modstand, vi møder som LGBTI+ personer, ikke altid ser ud på samme måde. Mens vi kæmper for lige rettigheder, skal vi derfor også huske at være gode allierede over for hinanden, at lytte og lære fra oplevelser, der adskiller sig fra vores egne, og tage højde for de mange måder, man kan opleve strukturel ulighed og marginalisering.

Det er det, vi forsøger at gøre med denne udgave af magasinet, og med dette års Winter Pride. Vi inviterer jer til at slutte jer til samtalen og til både at dele og lytte. Vi ønsker at skabe et rum, hvor vi både kan tale om vores udfordringer og om vores sejre uden at møde fordomme. Hvor vi kan anerkende vores styrke både som samlet fællesskab og som individer fulde af nuancer.

I dette nummer af bladet kan du høre fra personer, der har oplevet udfordringer med tilgængelighed til Pride. Du kan lære om den uhyggelige sammenhæng mellem såkaldt ‘omvendelsesterapi’ for LGBTI+ personer og overgreb mod autistiske personer. Vi dykker ned i Pride-flagets historie, afviser idéen om jomfruelighed og undersøger, hvordan kink og queerhed kan spille sammen på en tryg og spændende måde. Selvfølgelig har vi også den fulde program for Winter Pride Week 2023, som vi opfordrer dig til at gå på opdagelse i – og selvfølgelig glæder vi os til at byde dig velkommen i Huset-KBH fra den 20. februar!

På vegne af HeartCore-redaktionen

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden