Tilmelding til paraden 2023 er åben nu!

Sidste år var over 30.000 personer på gaden til Copenhagen Pride Parade, og 250.000 tilskuere stod langs ruten, der snoede sig igennem Frederiksberg og Københavns gader i august-solen. Nu åbner vi for tilmelding til Copenhagen Pride Parade 2023, der i år finder sted den 19. august.

Hvad er Copenhagen Pride Parade?

Pride Paraden en demonstration for accept samt lige rettigheder for homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede, intersex, aseksuelle og queer mennesker, som vi i daglig tale kalder LGBTI+ personer. Enkeltpersoner og små grupper af venner behøver ikke at registrere deres deltagelse i paraden, men det er et krav for større grupper, organisationer og firmaer.

Paraden handler altså om frihed, rettigheder og accept; om en forståelse for, at vi ikke alle ligner hinanden, og at vi ikke alle tænker ens. Paraden handler også om respekt for det enkelte individs ret til egen krop, identitet, seksualitet og måde at udtrykke sig på.

Det er et mål i sig selv at paraden ikke kun repræsenterer en individuel gruppe, men rummer os alle sammen. Går du med os, demonstrerer du for alle LGBTI+ personers rettigheder uden undtagelse.

Som en del af vores forpligtelse til at være CO2-neutrale i 2025 forventer vi i år, at vores parade bliver den første parade i verden, som udelukkende kører på elektricitet.

Hvem skal tilmelde sig?

Enkeltpersoner og vennegrupper på op til fem personer behøver ikke melde sig til på forhånd. Større grupper og organisationer, virksomheder og foreninger skal ansøge om tilmelding via dette link: www.paradetilmelding.dk

Deadline for at ansøge om at være med i paraden er fredag den 19. maj 2023. Der tages dog løbende stilling til ansøgninger allerede fra marts. Prioritering vil altid blive givet til LGBTI+ fællesskaber, LGBTI+ organisationer og samarbejdspartnere. 

Budskab og underholdning

Paraden er en demonstration for lige rettigheder og en fejring af mangfoldighed. Vi forventer, at alle deltagende grupper har et budskab, som de vil ud med, og at de har tænkt over og taget stilling til, hvordan de kan bakke op om kampen for LGBTI+ lighed. Derudover beder vi også alle om at overveje, hvordan de kan gøre mest muligt ud af det festlige aspekt ved paraden og give tilskuerne noget flot og spændende at kigge på.

I slutningen af marts annoncerer vi årets tema for Copenhagen Pride Week 2023, så hold øje med vores hjemmeside og sociale medier for de seneste opdateringer!

Her på hjemmesiden kan man læse mere information om tilmelding samt om reglerne for deltagelse i paraden.

Vi glæder os helt vildt til endnu engang at gå på gaden under regnbuefanerne!

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden