Leder – HeartCore-ånden

Velkommen endnu engang til HeartCore – Det Officielle Copenhagen Pride Magasin! Vi landet på den anden side af den storslåede begivenhed Copenhagen 2021, og nu hvor efterårskulden og mørket er over os, har vi besluttet at rette blikket indad, mod ånden af vores fællesskab, med denne udgaves tema. I det oprindelige regnbueflag var farven violet netop repræsentativ for ånden, og eftersom det er farven på ryggen af denne udgave, ønskede vi at undersøge, hvad begrebet åndelighed betyder for LGBTI+ miljøet i dag.

Meget af denne udgaves indhold blev skabt under WorldPride og EuroGames, og det afspejler de ti dage med glæde, kaos, fest og inspiration. På vegne af Copenhagen Pride vil vi også gerne benytte lejligheden til at takke alle, der meldte sig som frivillige Includers både op til, under og efter arrangementet – uden jer ville vi ikke være kommet i mål, og en stor del af eftermælet fra denne begivenhed er takket være jeres hårde arbejde og passion. Mens sloganet #YouAreIncluded ikke længere er forbundet med Copenhagen Pride, så er meningen bag stadig kernen i vores organisation fremadrettet.

I tråd med temaet har vi også haft mulighed for at udforske læringens ånd efter udgivelsen af den forrige udgave af HeartCore. Vi blev gjort opmærksomme på, at stylingen på forsiden bar ligheder med en kultur, som ingen involverede havde ret til at tilegne sig æstetikken i, og for dette tilfælde af privilegieblindhed undskylder vi. Vi sætter pris på enhver mulighed for at lære og vokse som redaktionen og vil tage kritikken til os fremadrettet.

Du vil måske bemærke nogle små forskelle i layoutet af denne udgave af bladet. Efter at have arbejdet på de første fem udgaver har grafiker Søren Juliussen besluttet at træde tilbage for at fokusere på sit andet arbejde og en snarlig familieforøgelse. Vores lykønskninger til Søren og mange tak for hans hårde arbejde og centrale rolle i udformningen af HeartCore. Samtidig er vi glade for at kunne byde Camilla Engelby velkommen som primær grafiker. Camilla har allerede lavet alle de flotte for- og bagsider af bladet, og vi er glade for at have hende om bord.

Med denne udgave af HeartCore inviterer vi dig til at holde et åbent sind, når du læser om religion og LGBTI+ rettigheder i Polen, queer meditationspraksis, homoseksuelle vikinger og femme hekse, skæringspunktet mellem litteratur og aktivisme og meget mere. Som altid er det vores håb, at du forlader dette blad med følelsen af at have opdaget noget nyt – et perspektiv, en kendsgerning eller en måde at anskue verden på, som du ikke havde tænkt på før.

Vi inviterer dig til at slutte dig til os i ånden og ønsker dig god læselyst!

HeartCore-redaktionen

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden