På menneskerettighedernes side

Læs også denne udtalelse fra den 7. marts for yderligere kontekst.

Der er en forudsigelighed til enhver mediehistorie om Copenhagen Pride og til hvordan de, som er i opposition til os, griber enhver sådan lejlighed til at føje usandheder og løgne til historierne og derefter sprede disse, som var de sandheden. De historier, der i øjeblikket spredes om, at Copenhagen Pride skulle have ”valgt side” i den igangværende krig i Mellemøsten, og at vi er pro-palæstinensiske eller anti-israelske, er præcis et eksempel på det. Der er tale om et fejlagtigt narrativ, skabt af de sædvanlige modstandere. Vi vil ikke finde os i løgnene, og andre bør heller ikke falde for dem. 

Den side, som Copenhagen Pride har valgt, og som vi vil fortsætte med at vælge, uden at skamme os over det, er menneskets side. De civile borgeres. Vi har valgt at stille os på siden af de mennesker, som blev nedslagtet af Hamas den 7. oktober og på siden af de mennesker, som siden, er blevet dræbt under den israelske spærreild. Det er, hvad menneskerettigheder handler om, og det er årsagen til at vi har opfordret til en våbenhvile og frigivelse af alle gidsler på begge sider af konflikten.

Tidligere i år valgte vi de mennesker som led efter de skrækkelige jordskælv i Tyrkiet og Syriens side, da vi sendte donationer til humanitær hjælp i området, gennem derværende LGBTI+ organisationer. Vi valgte også LGBTI+ menneskers side i Uganda, Ukraine, Polen og flere andre lande ved at tildele midler fra vores solidaritetsfond. For det er præcis sådan vi er, og gør. 

Vi står også på de LGBTI+ menneskers side, som lever i de syv lande, der, som Hamas i Gaza, har indført dødsstraf for homoseksualitet, og med de, som bor i de 70 lande, hvor det kan medføre arrestation og fængsel. Vores samlede frihed fra undertrykkelse er afhængig af, at disse mennesker overlever. Den brutale virkelighed er, at hverken Hamas eller IDF befrier nogen som helst ved at slå dem ihjel. 

Det er hverken kontroversielt eller overraskende at vi, som en menneskerettighedsorganisation står fast på helt basale menneskerettigheder, eller at vi beder de organisationer eller kommercielle partnere, vi samarbejder med, om at dele vores vision om en verden med respekt for menneskerettighederne overalt på kloden. Det har vi gjort al den tid, vi har arbejdet med kommercielle partnere, og intet er forandret nu. På dette punkt adskiller vi os i øvrigt ikke fra andre prideorganisationer verden over. 

Det er rene linjer, som fungerer for vore partnere. I 2023 havde vi flere end 50 kommercielle partnere – de fleste nogensinde – og forgangne fredag deltog flere end 100 delegerede fra vore partnervirksomheder i vores WorkProud-konference, hvor vi diskuterede menneskeretttighedssituationen internationalt og den vigtige rolle virksomheder spiller i at fremme og opretholde disse. 

Så lad jer endelig ikke føre bag lyset af usande påstande om, at vi er anti-kommercielle, anti-israelske, anti-semitiske eller sågar pro-Hamas. Det er ikke sandheden, og uden hverken grundlag eller beviser, men fremført af de, som er modstandere af vores ønske om respekt for menneskers ret. 

Copenhagen Pride byder enhver velkommen, som deler vores værdier og modsætter sig alle former for had, inklusive antisemitisme og islamofobi. Vi står på menneskehedens side.

Denne artikel blev oprindelig bragt i Berlingske og er skrevet på vegne af Copenhagen Prides bestyrelse.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden