Copenhagen Prides holdning til situationen i Palæstina

Læs også denne udtalelse fra den 7. marts for yderligere kontekst.

Alle hos Copenhagen Pride – inklusive vores frivillige, bestyrelse og ansatte – har været forfærdede over den humanitære katastrofe, der har udspillet sig i Gaza i de sidste fem måneder. Vi har før udtalt os om nødvendigheden af en øjeblikkelig våbenhvile og frigivelse af alle gidsler på begge sider, da vi sagde:

“Den humanitære katastrofe i Gaza påvirker alle og har indflydelse på hele verden. Selv om Den Internationale Domstol har afvist at kræve, at Israel indstiller sine angreb på Gaza, er der blevet udtrykt tydelig bekymring over situationen, og vi må fastholde det internationale pres.
 
Verden må ikke se passivt til, når så forfærdelige begivenheder udspiller sig. Vi står i solidaritet med det palæstinensiske folk, herunder palæstinenserne i Danmark, og kræver også en øjeblikkelig våbenhvile og frigivelse af alle gidsler på begge sider.”
 

Vi tager vores ansvar over for LGBTI+ miljøet meget alvorligt, og det samme gælder vores forpligtelse til at opretholde en høj etisk standard i forhold til de organisationer og virksomheder, vi samarbejder med. Partnerskaber handler i sagens natur om løbende dialog og forhandling, om at lære og udvikle sig sammen. Når vi indgår et partnerskab, forpligter vi os gensidigt til at arbejde sammen om at forbedre forholdene for LGBTI+ personer på mange områder, herunder at stille spørgsmål og give udtryk for vores bekymring over forretningsaktiviteter i Israel og de besatte palæstinensiske områder. Det gælder for de partnerskaber, der vises på vores hjemmeside, og som blev aftalt før Pride i august 2023, samt potentielle fremtidige partnerskaber for 2024, som endnu ikke er offentliggjort på vores hjemmeside.

Copenhagen Pride, og især Winter Pride i næste uge, er den største mulighed, vi har i Danmark for at tale om de problematikker, som det globale LGBTI+ miljø står over for, og for at skabe opmærksomhed og forståelse.

Endelig håber vi at se vores miljø komme sammen til Winter Pride for at have samtaler, debatter og rejse deres bekymringer om vigtige emner som dette. Vi ønsker at lære, og vi ønsker at lære sammen med vores community.

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden