Retsforfølgelsen af LGBTI+ METU studerende fortsætter

12.2.2020

 dag fortsætter retssagen mod de studerende fra METU LGBTI+ Solidarity, som organiserede METU Pride March og blev brutalt angrebet på åben gade af politistyrkerne.
 
DU KAN HJÆLPE DEM I AFTEN
Lars Oskan-Henriksen, forperson for Copenhagen pride, opfordrer til solidaritet og sammenhold:


”METU Pride arrangørerne bliver retsforfulgt for hævdelsen af deres basale menneskerettigheder: at arrangere en fredelig demonstration og for kravet om at blive behandlet som ligeværdige og respekterede borgere. De tyrkiske autoriteter demonstrerer på værste vis hvordan autoriteter undertrykker civilsamfundet til stilhed. Vi må tage bladet fra munden, og jeg opfordrer alle at ytre sig til METU Prides forsvar!”
 
Opfordringen fra LGBTI+ Solidarity lyder:
 
Den niende METU Pride March blev angrebet voldsomt af politiet, og 22 personer blev anholdt. Derefter blev de anholdte studerendes stipendier suspenderet uden varsel.
I kølvandet på dette blev 18 studerende og én akademiker, som medvirkede i marchen, sagsøgt for lovovertrædelse.
Den første retssag fandt sted 12. november 2019. Den næste finder sted den 12. marts kl. 09.00 [07.00 dansk tid] ved Retten i Ankara.
Vi er fra begyndelsen blevet uretmæssigt behandlet: Vores anmodning om en åben efterforskning af de betjente der udøvede magtmisbrug imod os blev afvist. På trods af utallige filmklip af de voldelige overfald er det de studerende der retsforfølges – i stedet for betjentene der overfaldt dem.
 
Vi opfordrer alle til at støtte vores venner, som kun ønskede at udøve deres ret til fredelig forsamling og til at gøre brug af deres ytringsfrihed.
 
Hvilket som helst ord fra jer vil betyde alverden for vores frihed. Den 11. marts kl 20.00 [18.00 dansk tid] organiserer vi en Twitter-kampagne med følgende hashtags: #ODTÜnünOnurunaSahipÇık og #DefendMETUPride
 
Vores officielle Twitter-profil er @odtulgbti, følg os og tag os!
Nyheder i sagen deles også på denne profil.
 
Bak op om vores kampagne! … I solidaritet!
METU LGBTI+ Solidarity
 
QUICK-CLICKS:
Følg deres Twitter-profil her.
Skriv under på Amnesty’s underskriftindsamling her

Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få organisatoriske nyheder fra Copenhagen Pride en gang om måneden